2e klasse 6

7 december 2019 11:00

H. van den Wijngaard

Opstelling

De goedheiligman zit alweer lang en beed in Spanje, alle taaitaai lijkt achtergebleven in de tegenstander van vandaag. Kijkend naar de ranglijst zou je geen problemen voor onze thuisploeg verwachten, maar de jongens van UVV blijken lastig te verorberen.

Onderschatting is het grote gevaar als je alleen maar naar de ranglijst kijkt. We houden een gedegen wedstrijdvoorbespreking waar we de afspraken in alle linies nog eens doornemen. Vol zelfvertrouwen melden we ons aan de aftrap op het (alweer) volkomen platgetrapte kunstgras van veld B. Geduldig houden we de bal weer in de ploeg en zoeken naar mogelijkheden om de bal gecontroleerd naar voren te spelen. In de eerste helft staat UVV ons nauwelijks kansen toe.

Het spelbeeld verandert in de tweede helft niet wezenlijk. Tot na een minuut of tien een snel uitgevoerde combinatie uitmondt in de 1-0. UVV laat zich nog steeds moeilijk verteren, ze verhogen de druk op onze opbouw. We worden bijna een hele linie naar achteren gedwongen, met een paar bange momenten in onze zestien tot gevolg.

Uiteindelijk hervinden we de weg naar voren en we besluiten de wedstrijd met een rake tweeklapper. De prima fluitende scheidsrechter waant zich kennelijk in een herhaling, want hij noteert er slechts één. Een uitslagherstelprocedure is ervoor nodig dat er uiteindeljk een lekkere 3-0 in de boeken zal komen.