Sporting 70 JO17-2

2e klasse 6

23 november 2019 14:30

Opstelling Sporting 70 JO17-2

De Maarschalkerweerd staat er niet bekend om dat ze er gul met de punten zijn, maar dit weekend is dat toch anders. Niet dat we deze overwinning cadeau krijgen. Integendeel, we dwingen de winst af met geconcentreerd en geduldig opbouwen en op het juiste moment diepte maken.

Een beetje stilletjes, maar supergeconcentreerd melden we ons bij de koploper in onze competitie. Met de onbevredigende nederlaag van vorige week nog tussen de oren. Wat kunnen we vandaag tegen Kampong laten zien?

De lijntjes naar de tegenstander zijn kort, uit betrouwbare bron is vernomen dat ze af en toe omschakelen naar 4-2-2. Wij besluiten gewoon in onze vertrouwde formatie te starten. Een eventuele aanpassing bespreken we wel, maar houden we achter de hand.

Kampong speelt inderdaad met een dynamisch middenveld. Onze buitenste halfspelers hebben hun handen er vol aan, maar in het centrum ligt de ruimte. Op eigen helft kunnen we goed de bal houden. Op basis van veel balbezit werken we rustig en geconcentreerd aan het creëeren van kansen. Die kansen komen er in de eerste helft, maar eindigen in schoten naast het doel.

In de tweede helft gaan we gewoon verder met ons eigen spel. Het balbezit voelt goed en we weten dat er kansen zullen komen. In de eerste minuut schiet David meteen al op de keeper, maar in de vijfde minuut valt dan toch het verdiende doelpunt. Het is een schitterend opgebouwde aanval. We spelen de bal via een flink aantal stations gecontroleerd van achter naar voren. De door de as aanstormende Annan schiet vervolgens de 0-1 binnen. Dat geeft zelfvertrouwen en we blijven de wedstrijd controleren. Er komen nieuwe kansen, waarbij de Kampongnese keeper redt.

Met nog 8 minuten op de klok moet Thom geblesseerd het veld verlaten. Het duurt even voordat we weer verder kunnen en de tegenstander maakt zich op voor het slotoffensief. Wij blijven ook in de spannende slotfase onverstoorbaar ons eigen spel spelen, waardoor we de volle buit mee naar huis nemen.