Sporting 70 JO17-2

2e klasse 6

9 november 2019 12:30

Opstelling Sporting 70 JO17-2

Als je vijf keer scoort speel je normaal gesproken een probleemloze wedstrijd. Geen probleem, zeggen we dan. In het hedendaagse taalgebruik hoor je ook vaak ‘geen probleem’ als er ‘graag gedaan’ wordt bedoeld. Hey tegenstander, willen jullie ook een paar doelpunten? Geen probleem, zeggen we ook in dat geval.

Na een mooie reeks, melden we ons vol zelfvertrouwen bij de op-één-na grootste voetbalclub van Nederland. Aangekomen op het veld slaan we zelf de eerste deuk in ons gevoel van eigenwaarde: echt gras. Dat is niks voor ons. Het is een mooie mat, niks mis mee, maar een veel stroevere ondergrond dan we gewend zijn. Als we de lage zon en een fikse tegenwind erbij halen, denken we dat we er niets meer van kunnen.

We beginnen nog wel sterk, uit de eerste de beste aanval valt meteen een doelpunt. Maar dan praten we ons aan dat het niet lukt vandaag. De ballen krijgen geen snelheid, ze komen niet aan en de loopacties zijn slecht getimed. Het is duidelijk dat De Meern met gelijksoortige problemen kampt, ook zij creëeren weinig.

Als we na 25 minuten achterin een reuzenkans weggeven, zegt De Meern ‘Dank je wel’. ‘Geen probleem’ zeggen we op onze beurt. We beginnen wel weer opnieuw. Het blijft een stroeve wedstrijd, gelukkig komen we na tien minuten weer op voorsprong. Het begint steeds beter te lopen en in de tweede helft lopen we zelfs uit naar een riante 1-4. Geen probleem, zou je denken. Tenzij je de tegenstander hun gang laat gaan. In de slotfase geven we nog een paar grote kansen weg, waarvan De Meern er maar liefst twee verzilvert. We komen er niet echt door in de problemen, maar dat scheelde niet veel.