-

Sporting 70 JO8-1

Hoofdklasse H

21 september 2019 8:45

Het duurt vanochtend even voordat ons machientje op gang is. Een laagstaande ochtendzon en een laagje dauw op de Kampongnese kunstmat maakt dat we moeilijk in het spel komen. Met de klimaatneutrale fietstocht nog in de benen vliegen schoten finaal de verkeerde kant op en ook een vrije tap mist het doel. De tegenstander beschikt over ferme knapen die er niet over peinzen om het been in te trekken. Aan de bak, dus.

Met kunst- en vliegwerk komen we met een 0-2 voorsprong uit het eerste kwart. We komen goed weg als de schoten van Kampong het doel op een haar na missen en in de sloot belanden. In het tweede kwart lijkt ons machientje te haperen. We incasseren een tegengoal en al onze aanvallen sterven in schoonheid.

In rust spreken we af om niks te veranderen. Als we gewoon ons eigen ding blijven doen, dan moet het goed komen. Met het zonnetje in de rug voetbalt het ineens een stuk makkelijker. Keeper Mats kiest een paar keer voor de lange bal, waarmee hij beurtelings Gijs en Morris vrij voor de goal zet. De oliespuit lijkt boven water en het team begint te draaien. We zijn de tegenstander op alle fronten de baas en het is duidelijk dat we ook deze pot dik gaan winnen. Dit team kent geen zwakke schakels. Iedereen staat zijn mannetje, iedereen heeft een dribbel als het mag, een pass als het moet en een schot als het kan.

Memorabel is de cornervariant van Trijn, die de bal in de voeten van keeper Mats legt. Ter hoogte van de middenlijn haalt hij de trekker over. Nooit vertoond en vanuit coachingsperspectief enigszins omstreden. Maar goed, no guts no glory.