38'
39'

Hoofdklasse H

31 augustus 2019 8:30

En als je niet scoort kan je niet winnen. In die voetbalwijsheid schuilt het verhaal van de eerste wedstrijd van het seizoen. Onze jongens zijn meer trigger happy dan die van Zwaluwen en dat maakt vanochtend het verschil.

Met het droomseizoen voorjaar 2019 in gedachten melden we weer eens in alle vroegte in de kleedkamer. De voorbespreking houden we kort: “we zijn de beste en dat gaan we laten zien”. Vol zelfvertrouwen trappen we af.

Het is moeilijk in de hoofden van de spelers kijken maar langs de kant slaat de schrik toe. Oei! Als dit het niveau van de hoofdklasse is! Wat gaat dit snel en wat spelen ze fysiek sterk. We staan direct vol onder druk. Dankzij goed lijnkeeperswerk van Trijn houden we het doel schoon.

Na vier minuten verschijnen we voor het eerst op de helft van de tegenstander en dat levert direct een corner op. Morris geeft ‘m laag bij de eerste paal en via het been van een tegenstander belandt ‘ie in het doel. Geldige goal? Het verlossende woord komt in pdf-formaat uit de KNVB-cloud. Volgens de laatste versie van de ‘Wedstrijdvorm 6 tegen 6’ van mag de corner tegenwoordig ook direct. Geldig doelpunt!

1-0 met nog 36 minuten te gaan. Zwaluwen doet er een schepje bovenop. Zij vergeten af te drukken, hebben ook geen geluk en wij hebben Trijn. Door de druk moeten wij ook uit een ander vaatje gaan tappen. Het hele veld oversteken met het balletje aan de voet is er niet meer bij. De oplossing zit in combinatievoetbal. Onze tweede aanval mondt uit in een prachtige voorzet van Tigo die door de aanstormende Tobe en Luuk gezamenlijk wordt binnengetikt. We vinden ook andere manieren om te scoren onder druk (boogbal Morris, afstandsschot Mats) en Zwaluwen blijft droog staan. 4-0 bij rust tegen de verhouding in.

Zonder dat het spelbeeld wezenlijk verandert lopen we soepeltjes uit naar 8-0. Nu is het keeper Morris die met goed getimed uitkomen zijn doel schoon houdt. Het duurt tot de 34e minuut dat Zwaluwen een doelpunt maakt. Je krijgt het gevoel dat het scoreverloop zou kunnen kantelen. Dat is gelukkig niet het geval. Zelf verzorgen we het eindsalvo met een slimme corner en een daverend schot. Want als je niet schiet, kan je niet scoren.