... (corner)
47'

Hoofdklasse L

12 oktober 2019 13:00

Een keertje een wedstrijd in de middag, ook wel lekker … voor de ouder dan. De jongens hadden wat moeite de ochtend door te komen. “Saai”, “verveeld, ik was toch al om 7 uur op”, “hele ochtend Youtube gekeken”, waren zo een paar uitspraken die de spelersbus rond gingen. In Houten ook nog eens naar P2 geleidt, waardoor een teamwandeling van zo’n enkele minuten het gevolg was. Waar eens andere teksten door de jongens gebezigd werden, “pa, je weet niet eens waar je naartoe loopt”, tot “hoe lang duurt dit nog, zeg …”.
Bij de entree van Houten, stond de coach de jongens al op te wachten om ze naar de kleedkamer te begeleiden.
Houten = grasvoetbal en een na hele ochtend regen, waarbij de buien nog niet allemaal voorbij bleken, stond ons een glibber-glij-potje en met het toepassen van scorebord journalistiek ook nog zware partij een te wachten. Deze jongens hadden immers gelijk gespeeld tegen Nieuwegein, de enige ploeg die tot nu toe wist te winnen van onze jongens.

Nou starten maar en kijken waar het zou eindigen.
In de eerste minuten ging het spel over en weer en was er niet echt een betere ploeg waar te nemen. Wel viel op dat onze jongens dachten dat ze op kunstgras speelde. Veel kleine tikjes en via driehoekjes, ook voor eigen doel, een voetballende oplossing zoekend. Dit leverde een paar hachelijke momenten op. Echter aan de andere kant ook een paar bijna kansen. Het leek wel of er de afgelopen weken op steekballen geoefend is. De ene na de andere steekbal werd gespeeld, echter bleven ze telkens in het steeds trager wordende veld hangen en kwamen ze net niet aan. Dan maar eens van afstand proberen en dat was direct succesvol. Weliswaar in 2e instantie, maar dat mocht de pret niet drukken. Het is immers ook een vorm van alertheid om als spits een rebound op waarde in te schatten. Het 2e doelpunt kwam op vergelijkbare wijze tot stand. Hier was na de rebound nog wel even een actie nodig om 2 tegenstanders het bos in te sturen. Vlak voor de time-out scoorde Houten de aansluiter. Een mooi opgezette aanval, werd met een fraai gekruist schot in het rechter zijnet achter onze keeper geplaatst. Jammer, maar gekeken naar het spelbeeld wel terecht.
Op een steeds drassiger veld was het 2e kwart voor ons. We volgen de startblokken uit en binnen 2 minuten belandde de bal 1x op de paal en 1x op de lat. Schieten ging prima, de bal op tempo rondspelen werd steeds lastiger. Pas tegen het einde van dit kwart konden we tot scoren komen. Eerst met een lange bal van achteruit, die met een sluit over de grote laatste man van Houten ging, vervolgens was het schot hard en geplaatst genoeg. Hierna was een scrimmage na een corner doeltreffend. Tot slot was een bekeken dieptebal langs de rechter zijlijn om de spits te lanceren, de slechts één actie nodig had om de bal voor zijn goede voet te leggen. 1-5 de rust in. Duidelijk, maar wel enigszins geflatteerd.

In de 2e helft werd het duidelijk dat Houten ook iets wilde. Ze werden scherper in de duels en assertiever als het uitballen ed. ging. Toch wisten we, wederom uit een rebound, onze voorsprong uit te bouwen. Dit zat de jongens van Houten niet lekker en kwamen met een scherpe uitbraak met een treffend schot een doelpuntje dichterbij. Onze jongens leken onder de indruk van de speelwijze van onze tegenstander en wisten daar in het begin van het 4e kwart niet zo goed raad mee. 2 snelle tegendoelpunten dreigde onze jongens van hun apropos te brengen. Gelukkig konden ze het tij keren met een snelle countergoal. De rust weer in de tent? Nee, dat niet want in de eerstvolgende tegenaanval werd een corner opgeëist en met wat gefrommel bij de rechterdoelpaal, ging de bal over onze achterlijn. Hierna volgde 3 spannende minuten op een inmiddels spekglad grasveld, waar het bruin het inmiddels van het groen gewonnen had.

Bijna doorweekt, maar niet afgedropen gingen de jongens onder de douche. Thuis stonden de aardappels al bijna op tafel en dit weekend mag de wasmachine laten zien waarvoor deze aangeschaft is. Het is weer lang geleden dat er een was met vlekverwijderaar op >60* gewassen werd.