46'

Hoofdklasse L

28 september 2019 10:30

Stond er afgelopen week nog een aangenaam zonnetje aan de hemel, werd deze vanochtend door een stevig windje vergezeld. De herfst is in aantocht. En laten we voor het trouwe publiek hopen dat de regenbuien zoals ’s middags lang weg blijven.

Delta Sports, die kennen we wel van de afgelopen seizoenen … of toch niet. Vandaag mochten we voor het eerst keer tegen hun 1e O10 team aantreden. Behoorlijk spannend, omdat de voorgaande wedstrijden tegen het nr. 2 team gebalanceerde potjes speelde, waar we maar ter nauwe nood aan het langste eind trokken.

De 1e helft hadden we de wind in de rug en dat was te merken. De eerste de beste fast break werd direct koelbloedig afgerond. Iets was dit seizoen vele malen beter gaat dan vorige seizoenen. De twee volgende doelpogingen werden ook direct verzilverd. Jongens wat een weelde, want Delta was toch echt wel een tandje dominanter. Echter ook onze achterhoede was behoorlijk  effectief, waarbij schoten van afstand een bij voorbaat kansloos lijken.
Een dominanter Delta  kon pas tegen het einde van het 1e kwart het iets completere spel naar een doelpunt omzetten. Om onze doelman te kunnen verschalken was wel een ziedend schot nodig. Niet veel later kon een vreemde dwarrelbal niet goed verwerkt worden en was het op slag van de time-out 2-3.
In het 2e kwart leken we goed in de wedstrijd te komen. We controleerde onze tegenstander en gaven vrijwel niets weg. Dat maakte de weg vrij om de voorsprong gestaag uit te bouwen. Alert spel leverde ons goede kansen op. De 2e van het kwart werd mooi verovert op het middenveld, de bal afgelegd waarna een schot op de lat volgde en om zeker van onze zaak te zijn, werd de bal op de lijn nog even binnengetikt. Alert, dat is waren we zeker. En dan oh ja de wind … die hielp onze doelman een handje. Een verre uittrap belande met een mooie stuit achter zijn collega aan de overkant in het netje. De 2e keer dat dit in het seizoen lukte.

Rust, een 2-6 voorsprong en dan nu wind tegen. Zou ons dit parten gaan spelen?

Kwart drie was qua doelpunten in balans, echter leek het erop dat Delta de dominantie uit het begin van de wedstrijd weer aan het oppakken was. Want nadat we binnen een minuut van de aftrap wederom alerte op een rebound waren, was het spel aan Delta. Gelukkig kwamen we er weer een paar keer snel onder de druk van Delta uit … en dan vliegen ze er inmiddels toch behoorlijk vaak in.
Hoogte punt van het kwart was een afgestopte counter, waarna de bal uit de drukte werd gehaald en vanuit de tweede lijn bekeken over de doelman werd gelegd. Het leek erop of de tegenwind ervoor zorgde dat de bal met de juiste snelheid onder de lat schoof.
Het vierde kwart was uitspelen geblazen. Waarbij de score een behoorlijk vertekend beeld van de veldverhouding gaf. Af en toe was het nagelbijtend en met behoorlijk wat kunst en vliegwerk wisten we het aantal tegendoelpunten te beperken. Angstvalling werd langs de lijn naar het scoreverloop gevraagd, daar het alle schijn had dat deze wedstrijd uit handen gegeven zou kunnen worden. Maar ja, al je je spits maar vaak genoeg 1:1 zet, komen vallen ze vanzelf. En dat bleek in de slotminuten van de partij.

De ‘punten’ weer mee naar Voordorp, lekker!
Nog 2 wedstrijden in deze competitieronde die ons aardig goed af gaat. Slechts één gelijkspel en een behoorlijk overtuigend doelsaldo. Het was een genot om weer eens langs de lijn te staan.