DTS '35 Ede VR2

2e klasse A

1 december 2018 14:00

H. Sukkel (knvb)

Vooraf is de grote vraag of Sporting’70 Vr2 een vervolg kan geven aan de competitie wedstrijd van vorige week zaterdag. Vandaag komt de sterke nummer 2 van de ranglijst op bezoek.

Donderdagavond blijkt het wederom een hele puzzel om voor zowel Vr1 als Vr2 voldoende speelsters beschikbaar te krijgen. Gelukkig is Mo19 vrij en kunnen er speelsters aansluiten.

Voorafgaand aan de wedstrijd duurt de wedstrijdbespreking langer dan normaal. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij onze strijdwijze. De spelersgroep is dan ook tot op het bot gemotiveerd om vandaag een goed resultaat te halen!

Met 2 speelsters van de Mo19 in de basisopstelling gaat de wedstrijd van start. Meteen is zichtbaar dat onze tegenstander snel tot zaken wil komen. Het is dan ook hard werken om dit te voorkomen. Helaas gaat het in de 12e minuut fout. Onrust in onze opbouw en daardoor onnodig balverlies leiden een doelpunt van de tegenstander in. Na deze achterstand lijkt er even paniek te zijn en is er geen organisatie meer bij Sporting. Gelukkig lopen we niet meer schade op! Het had zomaar gekund.

Sporting herpakt zich en gaat voorzichtig op zoek naar mogelijkheden om aan te vallen. In de 19e minuut krijgen we een vrije bal vlakbij het strafschopgebied van onze tegenstander. Deze bal wordt schitterend binnen geschoten, 1-1. Sporting krijgt nog een zeer grote kans wanneer een speelster wordt vrijgespeeld die alleen op de keepster van de tegenstander kan afgaan. Helaas lukt het niet om deze kans om te zetten in een doelpunt. Dan gaat langere tijd het spel heen en weer. Tot in de 35e minuut een communicatiefout in onze verdediging de tegenstander wederom een doelpunt oplevert. Beide speelsters verwachten van elkaar dat de ander ingrijpt waardoor de bal heel langzaam het doel in verdwijnt. Met deze onnodige 1-2 gaan we de rust in.

In de rust wordt er gesproken over het verloop van de eerste helft, maar vooral over wat we in de 2e helft willen gaan doen. In het eerste deel van de 2e helft is het wederom hard werken. Mooi om te zien dat er met passie gespeeld wordt. Sporting krijgt steeds meer de overhand. In de 70ste minuut wordt dat ook beloond met een mooie doelpunt. De bal gewonnen op het middenveld en een rush naar het doel. De bal wordt binnengeschoten. Nu is het geluk eens aan onze zijde wanneer de keepster grabbelt en de bal in het doel ziet verdwijnen. 2-2.

Gelukkig voor ons is onze tegenstander slordig in de afronding en komen zij niet tot scoren uit de kansen die zij krijgen. Ook Sporting weet nog niet te scoren terwijl er diverse mogelijkheden waren. In blessuretijd kan Sporting toch nog een keer dreigend worden. En wanneer er een chaos situatie voor het doel ontstaat kan de bal worden binnengeschoten. 3-2 !!!

Voor het eerst deze competitie heeft Vrouwen 2 drie punten behaald!

Lotus, Tirza en Vicky enorm bedankt voor het meespelen!!!