Sporting 70 VR2

2e klasse A

9 februari 2019 13:15

Na een moeizame voorbereiding op de herstart van de competitie mogen we vandaag meteen aantreden tegen de koploper uit Amsterdam. Vanuit onze eerst kennismaking met het team weten we dat zij beschikken over veel voetbalkwaliteiten en ervaring.

Met schuiven en inpassen kunnen we met 14 speelsters op weg naar de wedstrijd. De eerste helft werkt ons strijdplan. Ondanks de 1-0 achterstand in de 14e minuut geven we niet al te veel weg. Maar weten we zelf ook niet echt vaak gevaarlijk te worden. In de 38ste minuut scoren we de gelijkmaker. Een goede omschakeling met een prima aanval lijkt onschadelijk gemaakt te worden door de tegenstander, maar wij kunnen profiteren van een slordigheid en lopen de bal binnen, 1-1.

Met deze hoopvolle ruststand en de goede inzet van de eerste helft gaan we vol energie de 2e helft in. Helaas weet de tegenstander snel na rust een opening te vinden. In de 49ste minuut staat het 2-1. Een voorzet vanaf de zijkant wordt binnen gewerkt. Tot een minuut of 20 voor tijd weten we goed weerstand te bieden. In het laatste deel van de wedstrijd geeft de kracht van de tegenstander de doorslag. Zij lopen uit naar 5-1. Een toch nog ruime nederlaag, zonder dat je het gevoel hebt kansloos weggespeeld te zijn. Het verschil in kwaliteit was zeker aanwezig. De tegenstander was gewoonweg beter, maar we hebben naar vermogen weerstand geboden. Dat moet in andere wedstrijden toch een positief resultaat gaan opleveren.

Trainer Kraaikamp heeft, ondanks de uitslag, alleen maar complimenten voor de wijze waarop de wedstrijd is ingegaan.

Wij bedanken Tirza, Bo, Sharuska en Yasmine voor het compleet maken van ons team.