Faja Lobi KDS Vr1

2e klasse A

6 oktober 2018 13:10

E. Rotscheid (knvb)

Ondanks alle voornemens zijn we weer uitgekomen aan de verkeerde kant van de score. Na 3 competitiewedstrijden staat de teller nog steeds op nul. Voor de toeschouwers aan de kant was het genieten van een wedstrijd met maar liefst 9 doelpunten.

Voor rust is het Sporting wat zelf de veroorzaker is dat onze tegenstander in de wedstrijd komt. Onze tegenstander kiest ervoor om met 2 snelle spitsen te spelen en de lange bal te hanteren. Wij helpen hen door slordig en gehaast te zijn in balbezit. Na 7 minuten kijken we tegen een 0-1 achterstand aan. 5 minuten later komt Sporting op gelijke hoogte als een bal hoog van afstand op het doel geschoten wordt en de keepster zich op deze bal verkijkt, 1-1. Niet veel later lijkt Sporting op voorsprong te komen wanneer er een fantastische aanval wordt neergezet en de bal nog mooier het doel wordt binnengeschoten. Zonder blijk te geven van enkele kennis van de spelregels steekt de assistent scheidsrechter zijn vlag omhoog en neemt de scheidsrechter dit onterechte signaal over. Jammer dat de schoonheid van voetbal hiermee om zeep geholpen wordt.

Toch is het onze tegenstander die met een voorsprong de rust in gaat wanneer er wederom onnodig balverlies geleden wordt en de tegenstander kan counteren. 1-2 is dan ook de ruststand.

Na rust zet Sporting de tegenstander klem en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Maar het gevaar van de counter blijft loeren en er wordt dan ook toegeslagen. 1-3.

Sporting recht de rug en knokt voor wat het waard is. Wat uitmondt in een bizare wedstrijd. In de 72ste minuut scoort Sporting, na een goede aanval de 2-3. 8 minuten later is er een droge knal van grote afstand, de bal slaat hard in de touwen en Sporting komt op gelijke hoogte. 3-3. Maar ook onze tegenstander geeft zich niet gewonnen en de strijd is los. Als zij op een ogenschijnlijk ongevaarlijke plek, net over de middellijn een vrije trap krijgen. Toch wordt de streep omgezet in een doelpunt. De bal wordt in één keer binnengeschoten voor de 3-4.

In bijna dezelfde minuut komt Sporting weer op gelijke hoogte wanneer de 4-4 wordt binnengeschoten. Maar het wordt niet meer rustig. Weer een minuut later is het raak en weet de tegenstander de 4-5 te scoren. Moe gestreden, leeg gespeeld is het weer net niet genoeg. Jammer want er waren heel veel positieve dingen te zien. Jammer want een punt of misschien zelfs 3 punten had verdiend geweest. Echter deze fysiek sterk spelende tegenstander was iets slimmer in het gebruiken van hun fysiek kracht.