DSS VR2

2e klasse A

27 oktober 2018 13:00

Mohamed el Mansori

Onder het genot van de herfstzon treden we aan tegen de nummer 2 uit de competitie. Op de lijst van Vrouwen 2 ontbreken, door verschillende redenen en omstandigheden, maar liefst 8 speelsters. Gelukkig zijn de MO19 speelsters Lotus en Tirza bereid ons te helpen, waardoor we toch met 14 speelsters op het wedstrijdformulier staan.

Het was vooraf voor trainer Kraaikamp dan ook weer een behoorlijke puzzel om tot een basis formatie te komen. Met een verrassende, maar toch logische opstelling stond Sporting aan de aftrap.

Het eerste deel wordt, weliswaar rommelig, goed doorstaan en Sporting heeft zelfs, geheel onverwacht, het betere van het spel. De afspraken worden goed uitgevoerd en er is positieve strijd en inzet! Onze, sterker geachte, tegenstander valt vooral op door het veel op de grond liggen en klagen tegen de scheidsrechter. Helaas wordt het openingsdoelpunt van Sporting geannuleerd wegens buitenspel.

In de 32ste minuut kunnen zij profiteren van een fout aan onze zijde. Waardoor Sporting ineens aankijkt tegen een achterstand, 0-1.

In de blessuretijd van de 1e helft valt een zondagsschot van een meter of 30 binnen waardoor Sporting met een 0-2 achterstand de kleedkamers op zoekt. Teleurgesteld over de tussenstand, maar zeker niet over de getoonde inzet en het veldspel, blijft het gevoel dat de wedstrijd nog niet gespeeld is.

Na een half uur spelen in de 2e helft is de stand echter nog steeds 0-2. Trainer Kraaikamp besluit om te gaan wisselen. De eerste actie is meteen doelgevaarlijk en de ingevallen speelster wordt ten val gebracht binnen de lijnen van het strafschopgebied. Deze bal wordt onberispelijk binnengeschoten, 1-2, de spanning is terug in de wedstrijd!

Helaas loopt het in de slotfase van de wedstrijd toch anders. Wederom een fout in de opbouw bij Sporting wordt keihard afgestraft. Vanuit het niets staat Sporting met 1-3 achter. Als in de laatste minuut van de officiële speeltijd dan ook nog een 2e afstandschot binnen valt en de stand om 1-4 komt is het over voor Sporting. Dat nog iets terug doet in de 7e minuut van de blessuretijd. Na een goede rush wordt het 2-4.

Helaas in de eerste twee maanden van de competitie geen punten voor onze meiden. Maar zal met het ingaan van de wintertijd en het begin van de maand november het tij gekeerd kunnen worden? We werken er hard voor!!!