Sporting 70 VR2

2e klasse A

13 oktober 2018 13:00

Onder heerlijke nazomerse omstandigheden reizen we naar Gorinchem. Terwijl het zonnetje aan de blauwe lucht staat is het rond de 25 graden. Sporting Vr2 heeft het zwaar als debutant in de 2e klasse. En ook vandaag is de gifbeker nog niet leeg.

De start van de wedstrijd is voor Sporting wanneer na een schitterende aanval de bal onberispelijk wordt binnengeschoten. Dit was meteen in de 1e minuut van de wedstrijd. Onze tegenstander heeft zeker een voetballend team. Zij gaan ook kansen creëren. Bij een poging om een doelpunt te voorkomen krijgt onze rots in de verdediging de bal heel ongelukkig op haar hoofd. Aangeslagen moet zij het veld verlaten. Dit is een behoorlijke tegenvaller. In de 25ste minuut komt de tegenstander dan toch op gelijke hoogte, 1-1.

Sporting toont veerkracht en lijkt wederom op voorsprong te komen, als onze spits alert reageert wanneer de keepster van de tegenstander de bal loslaat na een vrije trap en de bal binnenschiet. Het ongeloof is dan ook groot als de assistent scheidsrechter de vlag omhoog steekt en de scheidsrechter het signaal overneemt. Wederom wordt Sporting, onterecht, een geldig doelpunt ontnomen. Als in de 27ste minuut onze spits met een blessure aan het hoofd uitvalt zijn er al twee wissels toegepast. Te vroeg in de wedstrijd. In blessuretijd komt Sporting op achterstand wanneer de bal uit een hoekschop wordt binnengewerkt.

In de tweede helft weet Sporting geen vuist meer te maken. Alleen de doelpunten die we tegen krijgen zijn typisch voor de fase waar we in zitten. De 3-1 valt binnenkant paal binnen. De tegenstander staat op een meter of 25 van het doel en neemt de bal volley uit de lucht. En promoveert deze bal tot een schitterend doelpunt. Twee minuten later helpt de scheidsrechter de tegenstander aan een vrije trap wegens vermeend handsbal. Op drie meter afstand krijgt de Sporting speelster de bal tegen haar arm aangeschoten, terwijl haar armen strak langs haar lichaam hangen. Tsja, de pech van het uitspelende team. De tegenstander benut dit buitenkansje en schiet de bal hoog het doel binnen voor de 4-1. In de slotfase wordt het nog 5-1, wanneer de tegenstander wat meer ruimte krijgt omdat we nog wat proberen te forceren. Een counter wordt goed uitgevoerd.

Later in de middag blijkt dat we van de laatste plaats naar de 11e plaats zijn gestegen.  Over 2 weken gaat de competitie verder.