4 - 1

Sporting 70 VR2

2e klasse A

8 december 2018 16:15

Vandaag reizen we af naar Gouda. We hebben de afgelopen twee wedstrijden wat vertrouwen kunnen tanken door de behaalde resultaten.

Aangekomen in Gouda blijkt dat onze wedstrijd minimaal 30 minuten later gaat starten. De lichtmasten branden en verder is het inmiddels donker als we om 16.45 uur aftrappen. Onze tegenstander, gesteund door de wind in de rug, is de bovenliggende partij. Sporting’70 is te slordig aan de bal. En niet fel genoeg bij het verdedigen. Er is even geen antwoord op hun lopende speelsters. Na 10 minuten komen we dan ook op een 1-0 achterstand. Dat wordt ingeluid door balverlies en niet reageren op de helft van de tegenstander. Daarna krijgen zij vrij baan naar ons doel.

Sporting’70 probeert zich te herpakken, maar het blijft moeizaam. Opnieuw balverlies in de opbouw levert wederom een tegendoelpunt op. Na 22 minuten staat het 2-0.

Er lijkt wat hoop terug te keren als we in de 29ste minuut een hoekschop krijgen en deze perfect wordt binnen gekopt, 2-1. Dit juichmoment is echter van korte duur. We vergeten dat de wedstrijd gewoon weer begint en binnen de minuut ligt de bal alweer achter onze doelvrouw in het doel. 3-1 achter! Als we in de slotfase van de 1e helft ook nog vergeten te voetballen en met wind tegen de bal gewoon wegschieten laat een 4e treffer niet lang op zich wachten.

De 2e helft worden wij enigszins gesteund door de wind in de rug. Echter het spel aan de bal blijft te slordig. De tegenstander hoeft niet zo nodig meer, waardoor er niets meer veranderd aan de score. Met deze, terechte, maar toch te ruime nederlaag gaan we de winterstop in.