16 februari 2019 15:00

Th. P. Faassa (knvb)

Het sportpark heeft iets moois zo onder de eerste lentezon. De omstandigheden om te voetballen zijn dan ook zeer goed.

Sporting VR2 zit in een moeilijk positie. Het wil zo graag naar boven kijken en de daarbij behorende resultaten halen. Maar ook vandaag zal het niet makkelijk worden. De nummer 2 uit de competitie komt op bezoek en zij staan daar natuurlijk niet voor niets.

De start van de wedstrijd is prima te noemen. In de eerste 10 minuten weet Sporting goed partij te geven aan onze tegenstander. Helaas wordt in de 10e minuut een foutje afgestraft en komen we 0-1 achter te staan. Wederom een fout in de opbouw die ons de das om doet. Maar Sporting recht de rug. Er wordt ongelofelijk hard gewerkt. Met veel strijd en inzet kunnen we steeds een stukje verder opschuiven. In de 38ste minuut wordt een goede aanval dan ook terecht bekroond met een doelpunt en wordt de 1-1 gescoord. Met deze stand gaan we de rust in.

In de rust blijkt dat er al veel meiden behoorlijk doorheen zitten. Conditioneel heeft de eerste helft een behoorlijke aanslag gepleegd op ons uithoudingsvermogen. En dat is toch één van de belangrijkste pijlers van de voetbalsport, het 90 minuten kunnen volhouden van…

In de 2e helft blijkt dan ook hoe sterk onze tegenstander is. Ondanks onze goede inzet en harde werken. In de 52ste en 63ste minuut weten zij goed door onze linies heen te combineren en doeltreffend af te ronden. Van 1-1 is het 1-3.

Het lijkt nog even spannend te worden en Sporting toont veerkracht. Helaas ontbreekt het aan het nodige geluk om de aansluitingstreffer te maken. Op het eind van de wedstrijd (97ste min) weet de tegenstander nog een keer, met veel gevoel, van afstand te scoren en brengt de eindstand op 1-4.

Helaas weer te veel doelpunten tegen. Maar onze meiden hebben gestreden voor wat ze waard zijn!
Vandaag hebben drie speelsters vanuit de MO19 ons team compleet gemaakt. Anne, Tessa en Vicky dank voor het meedoen. Jullie hebben het fantastisch gedaan!

Onze volgende wedstrijd is pas op zaterdag 9 maart. Dan spelen wij om 16.45 uur in Amsterdam tegen WV-HEDW VR1. Een tegenstander die we terugvinden op de 5e plaats van de ranglijst.