WV-HEDW VR1

2e klasse A

10 november 2018 13:00

S. Lekatompessy (knvb)

De herfst heeft zijn intrede gedaan, dat is goed te zien aan de hoeveel gekleurde bladeren die op het veld liggen. De start van de wedstrijd is niet wat wij ons ervan voorgesteld hebben. Na 2 minuten kijken we tegen een achterstand aan.

De speelsters rechten de rug en zetten zich er overheen. De strijd wordt aangegaan. Bewust, vaak rommelig, maar wel met een niet aflatende inzet wordt er geknokt. De beloning komt in de 23ste minuut wanneer Sporting de gelijkmaker scoort. Het spel blijft over en weer gaan. Waarbij onze keepster een aantal keren fantastisch redding brengt en hiermee tegendoelpunten voorkomt! 1-1 is dan ook de ruststand.

De 2e helft blijft de strijd voortgaan. Waarbij er over en weer een aantal speldenprikken worden uitgedeeld, die echter niet tot doelpunten leiden. Wanneer de wedstrijd reeds in de 3e minuut van de blessuretijd beland is, schiet de doelvrouw van de tegenstander de bal nog één keer naar voren. In een wanhoopspoging om de bal richting doel te krijgen ziet de scheidsrechter dat de bal tegen een arm van een Sporting speelster aangeschoten wordt en besluit een strafschop te geven. Dit kadootje wordt door onze tegenstander uitgepakt waardoor zij met 3 punten huiswaarts kunnen gaan. Met opgeheven hoofd kunnen de Sporting vrouwen het veld verlaten. Er is een zeer goede teamprestatie geleverd. We waren er dichtbij, maar helaas is de gifbeker nog niet leeg.