4 - 2

Sporting 70 VR2

2e klasse A

3 november 2018 13:00

Na 6 speelronde staat Sporting’70 Vrouwen 2, in hun debuutjaar, nog steeds zonder punten helemaal onderaan in de 2e klasse. De doelstelling handhaven lijkt dan ook een pittige uitdaging te worden!  Wij krijgen weliswaar nog te veel doelpunten tegen, en scoren er nog lang niet genoeg. Maar er zit verandering aan te komen. Het moment dat het de kant van Sporting op gaat vallen komt steeds dichter bij.

Onze tegenstander leunt sterk op de verdediging en probeert met lange ballen de snelle spitsen te bereiken. Sporting begint best lekker aan de wedstrijd maar kijkt na 7 minuten al tegen een achterstand aan. Bij een verdedigend ongelukkige actie komt een tegenstander ten val en wijst de scheidsrechter naar de strafschopstip. Dit buitenkansje benut onze tegenstander maar wat graag.

Aangeslagen door deze snelle achterstand probeert Sporting zich te herpakken, en wil gaan jagen om de achterstand goed te maken. Daarbij worden de verdedigende taken iets teveel vergeten. Onze tegenstander profiteert en na 22 minuten spelen kijkt Sporting tegen een 3-0 achterstand aan. Twee counters treffen doel.

Nog voor rust grijpt trainer Kraaikamp in door een wissel toe te passen en het net even anders neer te zetten. Hierdoor lijkt Sporting meer grip te krijgen op de tegenstander.

Een grote kans voor Sporting landt keihard onderkant lat en springt terug het veld in.

In de slotfase van de 1e helft krijgt Sporting op de rand van de 16 meter een vrije trap. Toegekend door de duidelijk fluitende scheidsrechter, die een handsbal constateert van de doelvrouw van de thuisclub. De vrije trap wordt snoeihard binnengeschoten, 3-1 is de ruststand.

Na de rust blijft Sporting proberen om de aansluitingtreffer te maken. Daarbij het risico nemend nog een counter om de oren te krijgen. Dat gebeurt ook een paar keer. In de 55ste minuut is deze doeltreffend en vergroot onze tegenstander de voorsprong.

Toch zie je de vechtlust en inzet aan de kant van Sporting. Met nog meer risico wordt er gezocht naar doelkansen en doelpunten. Achterin gaat Sporting 1 op 1 spelen. Zelfs de Sporting doelvrouw wordt in de slotfase met hoekschoppen naar voren gestuurd.

De inspanning en inzet wordt beloond, in de 93ste minuut krijgt Sporting een strafschop. Deze wordt goed binnengeschoten. Daarmee wordt helaas ook de eindstand bereikt. 4-2. Wederom met lege handen naar huis…