0 - 2

Sporting 70 MO19-1

Meisjes A-junioren zaterdag, MA1, Hoofdklasse A

17 mei 2014

Met nog 3 wedstrijden te gaan vertrokken we zaterdag naar Heerhugowaard voor weer een belangrijke wedstrijd tegen Reigerboys. Waren we gewend in het Noord-Hollandse op gras te spelen met veel wind, nu was er een heerlijk zonnetje en mochten we spelen op het hoofdveld. Men beschikt daar over een schitterende accommodatie met hoofdveld van kunstgras en overdekte tribune.

Na de 1 – 3 winst op Deltasport zouden we bij een overwinning een flinke stap kunnen maken richting de titel. Door de examenperikelen en de bekerfinale van de meiden MB1 konden we moeilijk aanvulling krijgen uit de andere teams. Omdat Jip de Bruijn aangaf niet te kunnen spelen vonden we vrijdagavond laat Anna de Knegt bereid met ons mee te gaan. Hiervoor moest ze dan nog wel even haar werk afzeggen. Met Anna erbij hadden we precies 1 in de wissel. Naomi Siebelink (kruisbandoperatie) in haar rolstoel dacht als het echt moest ook nog wat minuten te kunnen maken. Geblesseerde/niet fitte speelsters Isabel Baas en Jip de Bruijn hadden zich voor nood toch maar omgekleed en namen plaats in de dug-out . Omdat ik door lichte nervositeit overmand nog wel eens te nadrukkelijk wil coachen had Valentijn me naast de dames geplaatst met de mededeling: ‘Zit en blijf!’ Nou en als Valie dat zegt dan doe je dat gewoon, hè dames! Gelukkig mocht ik af en toe nog wat positiefs roepen en met de dug-out als klankkast had ik toch nog een aardig bereik.
Vooraf gaf de naar later bleek voortreffelijke scheids dhr. M. Roest aan dat er halverwege de helft een drinkpauze werd ingelast. Zoals als direct volop druk en dat zorgde er voor dat Reigerboys er moeilijk uit kon komen. Vanaf het begin werd er geconcentreerd en gedisciplineerd gespeeld. Wat kleine kansen werden nog niet benut maar dat veranderde in de 10de minuut. Vanaf rechts slingerde Sterre Harsveld van der Veen voor de zoveelste keer dit seizoen de bal voor de goal opzoek naar Pien van Dam en ook voor de zoveelste keer wist deze de bal prima in te koppen langs de uitkomende keepster. 0 – 1. Een identieke situatie zorgde kort erop dat bijna Pien ook haar tweede kon inkoppen. De bal werd nog net voor de lijn gered door een verdedigster. Willen we nog wel eens verslappen na een voorsprong nu was daar geen sprake van. Al combinerend de ruimte zoekend speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd zich af op de helft van de tegenstander. Incidenteel kwamen zij eruit via de lange bal op de snelle rechtsbuiten. Hoewel deze een aardige actie in huis heeft was ze over het geheel kansloos tegen de weer prima spelende Michelle Cascella.

Verdedigend zat het sowieso goed in elkaar met in het centrum het goed spelende en coachende duo Sofie van Leeuwen en Pien met verder op rechts de niet geheel fitte Liesje van der Werf. De tijd dat Liesje speelt geeft ze zich 100% en speelde ook gisteren foutloos. Met daarachter de weinig in actie hoeven te komen Emma Klaassen kwam de tegenstander zelden in de buurt van onze goal. Ook op het middenveld met controlerend Bente Derks, aanjager/spelverdeler Sterre en een ook in de omschakeling prima spelende Coco Poort werd Reigerboys weinig balbezit gegund. Onder leiding van Eline van Leeuwenkamp - die altijd het juiste moment weet te kiezen om druk te zitten met op rechts Bo Peters en Isa Blanken als gelegenheidsspits op links kreeg de tegenstander weinig kans de lange bal te spelen. Met iets meer geluk in de afronding was het overwicht ook nog eens uitgedrukt in doelpunten.

Met Anna voor de leeggespeelde Liesje begonnen we aan de 2de helft. Ze nam de taak prima over en speelde goed en gedisciplineerd waardoor haar directe tegenstander net als bij Liesje geen potten kon breken. Het tweede doelpunt kwam er. Na 12 minuten in de 2de helft en wat mislukte opzetjes kreeg Coco de bal op links en stuurde door het midden Sterre weg. Even leek ze de bal nog te gaan afgeven op rechts maar met goed gebruik van haar lichaam wist ze zich langs een 2-tal verdedigers te slalommen en de 0 – 2 binnen te schieten. Willen we de tegenstander nog wel eens kans geven terug te komen in deze wedstrijd was daar nu geen sprake van . We speelden de wedstrijd gecontroleerd uit. Tien minuten voor tijd mochten Isabel en Jip nog minuten maken om te delen in de feestvreugde. Een sportieve tegenstander en een nogmaals gezegd voortreffelijke scheids maakten er een mooie wedstrijd van. Weer een stap dichterbij, klasse gedaan meiden! Toen nog maar even met Valie vanuit Heerhugowaard naar Brielle om Sterre en Pien bij VR1 af te leveren. Halverwege hoorden we dat de MB1 in de bekerfinale tegen Reigerboys met 1 – 0 voorstond (en later ook eindstand). Met dan ook nog de winst van VR1 (0-2) maakte er voor Sporting een extra leuke dag van