3e klasse 12

6 oktober 2018 12:40

Scheidsrechter

Jeroen Bartelse

De JO 13 -2 moest vandaag tegen SV Nieuw Utrecht JO 13-1, die ook haar eerste 2 wedstrijden had gewonnen. De leiding van SV Nieuw Utrecht had gedacht aan de week van de scheidsrechter. Voor de wedstrijd een bos bloemen en Ferrero Rocher (chocola) van de tegenstander voor scheidsrechter Jeroen. Hulde daarvoor.

Daarna kon de wedstrijd beginnen. In de 1e minuut kreeg Nieuw Utrecht al een kans. Zij beschikten over een speler die van achteruit makkelijk een bal over 30 a 40 meter kon schieten. De tegenstander beschikte ook over snelle voorhoedespelers. De verdedigers van Sporting anticipeerde een aantal keren niet goed. Het leidde echter niet tot een doelpunt van Nieuw Utrecht. Desondanks had Sporting de 1e helft het betere van het spel. Dit werd ook in de 25e minuut beloond. Na een zorgvuldig opgezette aanval kon Boet vanaf de achterlijn Josha bereiken. Die draaide zich vrij en kon toen beheerst inschieten. De 1-0 voorsprong was verdiend. Sporting probeerde de 1-0 tot aan de rust vast te houden. Door een ongelukkig momentje van 1 van onze invallers kreeg Nieuw Utrecht een terechte penalty. Die werd in de 29e minutt onberispelijk ingeschoten en de ruststand werd bepaald op 1-1.

In de rust werden door coach Rob de puntjes op de spreekwoordelijke I gezet. Gewoon lekker doorgaan als in de eerste helft maar wel iets scherper worden bij het passen en balverlies. In de 2e helft waren er zowel kansen voor Sporting als Nieuw Utrecht. De keepers stonden echter goed op te letten en te keepen. Met nog zo'n 10 minuten probeerde Josha op doel te schieten maar raakte de tegenstander. De bal kwam gelijk weer voor de voeten van Josha en die bedacht zich niet om het nog een keer te proberen. Via de onderkant van de lat verdween bal in het doel. Een verdiende 2-1 voorsprong. De laatste 10 minuten was het nog billen knijpen maar door goed keeperswerk van Maas kon Sporting de 2-1 vast houden.

Het voetbal was in de 2e helft niet zo goed maar er werd goed gevochten om de punten op sportpark Voordorp te houden.

Een speciale dank voor de scheidsrechter en de invallers.