3 - 5

Sporting 70 1 (zon)

3e klasse D

20 januari 2019 14:00

Het is lang geleden dat er een stukje is geschreven, maar deze kans kon ik toch niet laten schieten.. Onder het genot van een wat waterkoud zonnetje kreeg een grootse ommekeer gestalte. Sporting'70 overkwam een 3-0 achterstand en wist deze om te buigen in een 3-5 overwinning, uit bij Seastum.

Een genot om langs de lijn te staan. Strak blauwe hemel, temperatuur net iets boven het vriespunt en vrijwel geen wind. De wedstrijden uit en thuis tegen Seastum zijn een garantie voor spektakel. Er vallen altijd veel doelpunten, vaak rode kaarten en meestal kwam Sporting met het minst aantal punten uit de strijd. Deze wedstrijd zou geen uitzondering blijken, of toch?

De eerste helft was een gruwel om te aanschouwen. De thuisploeg creëerde vanaf minuut 1 goede mogelijkheden om tot scoren te komen. Gelukkig voor Sporting pareerde Joey op spectaculaire wijze. Na een minuut of 20 was het dan toch zo ver. Seastum met een befaamde verre ingooi, de bal stuit over iedereen heen en wordt binnengeduwd. Een schlemielige goal die perfect weergeeft hoe Sporting vandaag in haar vel steekt. 3 minuten later is het weer raak. Niet kordaat verdedigen levert de kans op een vrije voorzet en nog vrijer binnenschieten, 2-0.

Sporting creëert nauwelijks mogelijkheden, laat staan grote kansen. De bal wordt vaak binnen 3 stations ingeleverd bij Seastum, veel en snel balverlies, Seastum is gewoonweg een stuk attenter dan Sporting. Na 30 minuten krijgt Sporting de kans op de aansluitingstreffer. Een goedkope strafschop lijkt de laatste strohalm voor het ploeterende Sporting. Yuri legt aan en, ook al mag het niet gezegd worden, mist zoals te verwachten was in de lijn van het spel.

Als Seastum dan net voor de rust de 3-0 binnen prikt uit een mooie counter is het wel even genoeg geweest... Superlatieven te kort voor het vertoonde spel in de eerst helft.

Het uitpubliek twijfelt om de 2de helft lekker binnen te blijven met een kopje warme chocomel om een verder debacle niet meer aan te hoeven kijken. De thuissupporters lachen, bestellen een pilsje en proosten, want de buit is namelijk al binnen...

De zon, die gelukkig haar warmte met ons deelt daalt toch sneller dan ons lief is. In een poging de rillingen van het lijf te houden verplaatsen we ons naar de andere kant van het veld, in de hoop dat of de zon of het spel ons toch warm zal houden.

De toon van eerste minuten belooft beterschap. Sporting speelt niet geweldig maar er zit een bepaalde drive in die voor rust ver te zoeken was. Er wordt geanticipeerd en cruciale fysieke duels worden nu wel gewonnen. Voorin sleurt Jacob tussen de centrale van Seastum en invaller Jochem pakt zijn plekje centraal achterin met verve op. Het is diezelfde Jacob die zijn werklust beloont met een treffer. Van dichtbij laat hij de goalie kansloos en het venijn lijkt terug te keren in de roodgele harten.

Na een uur voetballen is Guus dichtbij de aansluitingstreffer. Hij ziet zijn inzet katachtig van de lijn worden gehaald, echter had deze speler geen handschoenen aan en hij mocht meteen inrukken van de arbiter. Rood en een penalty, dit voelde als het keerpunt in de wedstrijd. Koen schuift de penalty beheerst binnen en nu is het echt weer een wedstrijd!

Sporting blijft de overhand houden in de 2de helft maar met de aanvallende kwaliteiten van Seastum moet altijd rekening worden gehouden, zoals Sporting vaak uiteindelijk zelf kind van de rekening was.

Het was David die Sporting op gelijke hoogte bracht. Een prachtige knal vanaf de rand van de 16 bracht de stand weer gelijk. Het was zo'n doelpunt dat gevoelsmatig voor 2 telt. Je ziet het ongeloof bij de spelers en de oude garde van Seastum, het zal toch niet gebeuren??

Nu kan ik u vertellen: het ging absoluut gebeuren! En het was Seastum dat hier behoorlijk aan meehielp. Een veel te korte terugspeelbal wordt onderschept door Jacob en Matthew kan vrij binnen lopen, 3-4! Seastum perst er in de laatste minuten nog gevaarlijke voorzetten uit en ook de verre ingooi zorgt nog veel hachelijke momenten voor het Sporting doel. Maar vandaag is alles anders, vandaag is het niet Sporting dat de deksel op de neus krijgt, vandaag staat Sporting eindelijk eens aan de goede kant van de streep, vandaag wordt het doelpuntenfestijn van Zeist winnend afgesloten! In de allerlaatste minuut maakt Seastum haar misère compleet met een eigen doelpunt en dan fluit de uitstekende leidsman af, 3-5!

Een bizarre uitslag. Van geen knip voor de neus waard tot John de B die maar niet kan stoppen met lachen. Hoe dun de lijn is tussen een ontzettende blamage en een comeback die de kranten haalt.

Het was fijn om langs de lijn te staan! De gastkantine plots gevuld met teleurgestelde Seastum supporters. De enige lach die ik kan ontdekken is van de barjufrouw. Ze schenkt een paar pilsjes voor ons in en glimlacht, ik lach breeduit terug en weet vrij zeker dat mijn pilsje beter smaakt dan die van de norse mannen gehuld in het rood...