JO17-2 knokt zich naar punt in spannende burenstrijd

1 - 1

Sporting 70 JO17-2

2e klasse 6

17 november 2018 13:45

Op een zonnige maar frisse zaterdag 18 november werd er om 13.55 afgetrapt. Sporting, nummer zes op de ranglijst, wilde de midweekse ongelukkige nederlaag tegen Wasmeer goedmaken met een goed resultaat tegen nummer twee en rivaal Hercules.

Sporting 17-2 heeft een sterke defensie. Cyrus is een betrouwbare, goed geconcentreerde keeper die moeilijk te passeren is. Met Cees, Thijs, Jarno en Jan staan er fysiek sterke jongens die niet snel een duel verliezen. Ole blijft met zijn inzet en techniek niet veel bij zijn collega-verdedigers achter. Cees staat bijna altijd goed opgesteld: rolt de bal erdoor dan is daar Cees en een hoge bal wegkoppen is voor hem geen probleem. Thijs komt vaak voor zijn tegenstander en kan dan regelmatig meteen zelf een aaanval opzetten. Jan en Jarno geven evenzo niets weg en hebben vaak een mooie voortzetting met een goede pass in de benen. Cas, Annan, Sal, Mounir werken in wisselende samenstellingen hard op het middenveld. Soms zien we mooie combinaties, soms sterven ze ook in schoonheid. Femi, Stijn, Daan en Sam hebben het niet makkelijk in de aanval, ze worden flink aangepakt maar vanuit de counter creëren ze bij tijd en wijle gevaar. David is op de weg terug na een jaar bijna niet gevoetbald te hebben en speelt gelukkig af en toe weer eens de laatste tien minuten mee. Thom liep in de vakantie een nare blessure op en zit ook nog in zijn revalidatieproces.

Hercules was de bovenliggende partij en zette veel druk. Toch kreeg Sporting met een schot van Sal net naast het doel ook een kans in het eerste kwartier. Een ouderwetse scrimmage voor het doel werd besloten met een hard schot van Hercules, een mooie reflex van Cyrus was het antwoord. Sporting verweerde zich goed, in de vele 1 tegen 1 duels over het hele veld bleven de jongens overeind. Uit een tegenaanval leidde een vlotte combinatie tussen Stijn en Daan tot een leep schot van Daan in de verre hoek langs de keeper van Hercules: 0-1 ! Dat gaf wel een kick. Hercules gooide er nog een paar schepjes bovenop en drukte Sporting terug naar achteren. Een prachtige aanval van hen eindigde met een knappe kopbal maar ook die wist Cyrus uiterst knap te pareren. Een aanvaller van Hercules kreeg voor gevaarlijk spel een gele kaart en mocht even voor tien minuten naar de kant. Voor de toeschouwers was het een boeiende wedstrijd met veel felle duels. Met een 0-1 voorsprong werd de rust bereikt. In de rust was er tijd voor de analyse van coaches Sammy en Splinter.

Hercules kwam in de tweede helft weer fel uit de startblokken. Ze probeerden snel de gelijkmaker te forceren. Dat lukte ze niet. Femi haalde knap een gevaarlijke bal uit de doelmond. Jan en Thijs vochten harde maar faire duels uit en bleven ook tegen de technische en getructe aanvallers van Hercules overeind. Cees kopte kort na elkaar drie hoge ballen weg. Na een minuut of 20 kreeg Sporting een vrije trap aan de rechter zijkant. Jarno krulde de bal op de paal: wat een pech. Hercules bleef de druk opvoeren. Sporting wankelde maar bleef overeind. Tot de 89e minuut: een vrije trap van een meter of 18 werd onhoudbaar voor Cyrus over het gevormde muurtje in de bovenhoek geschoten: 1-1. Erg sneu natuurlijk, maar wel een terechte uitslag.

Grote inzet van onze jongens vandaag, probeer dat vast te houden. Volgende week tegen Vechtzoom uit nemen jullie drie punten mee.