Sporting'70 MA1 – Kampioen Hoofdklasse A!

9 - 0

Alliance 22 MA1

Meisjes A-junioren zaterdag, MA1, Hoofdklasse A

27 mei 2014

Afgelopen dinsdagavond speelden we onze laatste wedstrijd van het seizoen met een gelijk aantal punten als FC Rijnvogels maar een wedstrijd minder. Gelijkspel zou voldoende zijn voor het binnen halen van de titel in de Hoofdklasse A. Bij verlies zou Rijnvogels door een beter doelsaldo kampioen zijn. Ook de wedstrijd tegen Alliance ’22 was een uitgestelde door afzeggen van de ploeg uit Haarlem. Helaas hebben we hier het hele seizoen mee te maken gehad waardoor we vanaf half april telkens 2 wedstrijden per week moesten spelen. Daarnaast door de vele blessures hebben we vanaf begin dit jaar maar met 7 tot 10 eigen speelsters gespeeld aangevuld door de MB1 of VR zondag.
Gezien voornoemd des te knapper dat we met deze jonge ploeg kampioen konden worden.

Ondanks de regen waren er veel familie en vrienden om de dames aan te moedigen.
Met 10 eigen speelsters aangevuld met Oumaima (MB1) begonnen we aan de wedstrijd.
Aan Stefan Funnekotter de eer om te fluiten. Een nerveus begin maakte dat Alliance er direct een paar keer gevaarlijk doorheen kwam waardoor onze verdediging het nodige kreeg te verwerken. Na 5 minuten kregen we de boel onder controle. Met verzorgd voetbal van achteruit, mooie driehoekjes gevolgd door splijtende passes op Oumaima of Bo werd er de tegenstander flink onder druk gezet. Alleen de eindpass kwam er nog niet uit. Dat veranderde in de 10de minuut. Coco (hoezo lichte hersenschudding?) passeerde een 2-tal tegenstanders en legde in het strafschopgebied terug op Eline die geplaatst inschoot 1 – 0. De ontlading was groot en uitte zich in het massaal bedelven van E-tje. Hoewel er bij Alliance een paar aardige speelsters rondlopen kon men nauwelijks onder druk uitkomen. Net als tegen Reigerboys waren we in de omschakeling naar verdediging goed bij de les. In de 14de minuut weer raak. Diepe bal op Eline die goed met rug naar het doel spelend de bal teruglegt op de weer prima spelende Isa en haar schot betekent 2 - 0. Een aantal minuten later vindt de ook nu weer dominant spelende Sterre onze spits Eline die de 3 -0 maakt. De wedstrijd lijkt gespeeld en we nemen wat gas terug. Na een half uur wordt Oumaima gewisseld voor zusje Rabab (MB1). Koud in het veld weet de keepster een schot van Pien vanaf de 16 onvoldoende te verwerken en Rabab kan de 4 – 0 intikken. Even later zet Eline weer Rabab vrij voor de keepster en dat betekent de 5 – 0.
De paar keer dat Emma onze keepster aan de bal mocht komen wordt er opgebouwd via Sofie of Pien. Met 1 keer raken driehoekjes via ons middenveld (Sterre, Isa, Coco) of backs (Liesje, Michelle) wisten we steeds de vleugels diep te sturen.
Een minuut na rust is er al de 6 – 0. Sterre weet Eline te vinden en dan hoeft de bal alleen nog maar uit het netje te worden gehaald. Na goed doorgaan van Bo legt zij de bal in de 50ste minuut terug op Rabab en de 7 – 0 is een feit. Kort daarop worden ook de andere MB-speelsters ingezet (Belen, Puck, Zoe, Oumaima). Naadloos sluiten de dames aan en ook nu weet Alliance nauwelijks op onze helft te komen. Als even later kreeg Sterre de bal krijgt, goed doorzet mag Rabab haar 4de van de avond laat aantekenen 8 – 0.
Om de wedstrijd met alleen MA-speelsters te eindigen worden na 70 minuten de MB-ers bedankt voor bewezen diensten en met de geblesseerde Isabel worden de laatste 20 minuten uitgespeeld.
Zover komt het echter niet. Nadat Sterre door goed doorzetten zichzelf heeft beloond met de 9 – 0 wordt in onderling overleg besloten de wedstrijd na 80 minuten af te fluiten. Als de prima scheids afsluit kan het feest beginnen. Meiden jullie hebben er hard voor geknokt en zijn de verdiende kampioen Hoofdklasse A. Grote klasse!