HMS VR1

Groep 1 07

15 september 2018 12:45

KNVB F. Tilma

Vandaag staat de 3e bekerwedstrijd op het programma. De laatste voordat de competitie van start gaat. Na de 2 eerdere nederlagen maken wij geen kans meer om een ronde verder te komen. Vandaag is het strijden voor een goed resultaat en voorbereiden op de competitie.

De voorbereiding op de wedstrijd verloopt goed. De start van de wedstrijd is hoopvol. Er wordt sterk aan de wedstrijd begonnen, al weten we dat niet in de score uit te drukken. Mooi is dat Pien vandaag, na een lange afwezigheid, weer haar eerste speelminuten maakt! Sporting is veel aan de bal en zoekt de weg naar voren. Soms nog te gehaast en te slordig waardoor er onnodig balverlies is. Het spel speelt zich dan ook veel af op het middenveld.

Na een kwartier voetballen helpen we de tegenstander in de wedstrijd. Er ontstaat wat twijfel rond een bal in ons eigen 16 meter gebied, waardoor onze tegenstander een hoekschop cadeau krijgt. Dan zie je dat er nog onduidelijkheden zijn en afspraken half nagekomen worden. Hierdoor kan de afgeslagen bal binnengeschoten worden en kijken we ineens tegen een 0-1 achterstand aan.

Het lukt Sporting niet om zich te herpakken. Ineens lijkt de tegenstander sterker. In de 34ste minuut profiteren zij daarvan door de 0-2 te maken. Een goede aanval, waarbij een tegenstander wel heel makkelijk uit de rug wegloopt van een Sporting speelster, levert vrijheid voor het doel op.

In de bespreking tijdens de rust wordt er geprobeerd om de boel te repareren. Aan de motivatie van de speelsters ligt het zeker niet. Het team keert terug naar het veld met de wil om het tij te keren. En dan eindelijk hebben we het geluk eens aan onze zijde. Wanneer de bal voor het doel komt en in een kluwen van speelsters Sharlaine de bal het laatste tikje over de lijn geeft. Ons eerste doelpunt in een officiële wedstrijd dit seizoen is een feit! 1-2 in de eerste minuut van de 2e helft. Dat geeft de speelsters hoop. Drie minuten later wordt de bal opgepikt door een speelster van Sporting, zij dribbelt de 16 meter binnen en schuift beheerst de 2-2 binnen. De speelsters van Sporting voelen dat er meer in zit. Het komt de sfeer in de wedstrijd niet ten goede. Van beide zijde wordt de strijd aangegaan en wordt het spel fysieker.

Er zijn wat kansen over en weer, totdat in de eindfase van de wedstrijd een goede aanval van Sporting wordt bekroond met een doelpunt. In de 83ste minuut staat Sporting met 3-2 voor.

Vlak voor het einde van de officiële speeltijd wordt er nog een pittig duel op de rand van de 16 meter van onze tegenstander uitgevochten. De Sporting speelster toont zich de sterkste en blijft overeind. Haar schot levert de 4-2 op en de beslissing in de wedstrijd. We sluiten de bekercompetitie af met een overwinning!