Groep 1 07

8 september 2018 12:50

Mohamed el Mansori

Het is voor trainer Kraaikamp best nog even wennen aan de chaos op zaterdag bij Sporting’70.
Een druk programma waar de wedstrijden kort op elkaar aansluiten, beperkte ruimte om een warming-up te doen. Kortom wederom een rommelige voorbereiding op de wedstrijd wat door werkt op ons spel in de eerste helft. Een krampachtig Sporting krijgt geen grip op de tegenstander. Er wordt slordig gespeeld waardoor er totaal geen rust is in het spel van Sporting. Een tegenstander die daar gretig gebruik van maakt.

In de 15e minuut krijgt Sporting een vrije trap tegen op een, op het oog, ongevaarlijke plek. De bal ligt op 30/35 meter van het doel. Alleen duurt het vrij lang voordat Sporting iets aan de organisatie wil doen. En de tegenstander daar niet op wacht. De speelster achter de bal schiet de bal op doel. Op dusdanige wijze dat deze daar ook in verdwijnt. Het is alweer de vierde wedstrijd op rij dat Sporting op een 1-0 achterstand komt!

Na het doelpunt keert er iets van rust in het team. Maar zeker niet voldoende om tot goed spel te komen en zelf voor doel gevaar te zorgen. Als in de 31ste minuut ook nog balverlies op het middenveld een snelle omschakeling bij de tegenstander mogelijk maakt, wordt de bal beheerst binnen geschoten en komt Sporting op een 0-2 achterstand.

In de rust richten we ons meteen op de 2e helft. Terugkijken heeft nu even geen zin. Sporting komt beter uit de kleedkamer en pakt wat meer het initiatief. Dat levert veel balbezit en ook doelkansen op. Helaas weten we de bal niet binnen te schieten. Aan de andere kant weet Driebergen er niet zo heel veel meer tegenover te zetten. Er is nog wel één fantastische redding van onze keepster, Julia, nodig om een 3e tegentreffer te voorkomen. Aan de andere kant weet de keepster van Driebergen meerdere malen redding te brengen. Hebben we pech met een beslissing van de scheidsrechter waardoor een treffer niet doorgaat. Gaat een bal op de paal het doel weer uit. En wordt er van dichtbij meerdere keren de bal over of naast het doel geschoten. Kortom de tweede helft was veel beter, alleen het scoren van doelpunten lukt nog niet!

De komende 2 zaterdagen speelt Sporting’70 Vrouwen 2 weer thuis. Volgende week nog voor de beker tegen HMS Vrouwen 1. De zaterdag daarna start te competitie en komt Wartburgia Vrouwen 3 uit Amsterdam op bezoek!