Opstelling Sporting 70 JO8-1

Zo de vakantie is op zijn einde én dus weer tijd voor het normale ritme ... nou ja, normaal... de wekker op 6.45 in het weekend is dat voor mij niet, maar goed.
Om 7.40 stonden onze jongens al weer collectief te trappelen om met de spelersbus naar Houten af te reizen! Vandaag deed Sem met ons mee, omdat er een paar jongens er nog een weekend opuit waren.

In Houten aangekomen, mochten weer eens op natuurgras spelen. De geur van vers gras is natuurlijk niet te betwisten, maar de bal goed rond laten gaan is voor deze kunstgrasgeneratie een geheel ander verhaal. Dus na de voorbespreking zou een goede scherpe rondo een goede voorbereiding blijken!

Aan het begin van de wedstrijd was er het gebruikelijke aftasten van de tegenstander. Voor Delta is het opassen, we hadden eerder dit seizoen al 2 keer nipt gewonnen, opletten dus.
Na 5 minuten echter, was het Luuk die mooi van zijn tegenstander wegdraaide en aan een loopactie aan de rechter zijlijn begin. Op de rand van het keepersgebied legde hij mooi naar binnen af waardoor het voor ons gastspeler Sem wel een koud kunstje leek op de bal binnen te schuiven. Het eerste hoogte punt van deze wedstrijd! Na een vrij snelle gelijkmaker, waren de laatste 3 minuten van het kwart voor Tim. Hij speelde vanochtend een dijk van een wedstrijd! Voor zijn 1e doelpunt had hij nog een pass van Klaas vanuit het achterveld nodig, waarna hij direct uit de stuit de bal vakkundig achter de doelman lobde. De daarop volgende doelpunten waren volledig op eigen kracht. Dit door tot 2x toe simpelweg alerter op een los vallende bal te zijn dan de verdedigers van Delta.
Kwart 2 was voor Delta, die zeer verdient 2 doelpunten maakte. In de eerste helft had Delta wellicht meer verdient, maar verdienstelijk keeperswerk van Odin verhinderde dit. Ook het verdedigende werk van Stan hielp daarbij.

Het 3e kwart gaf een evenwichtig spelbeeld dat ook zo in doelpunten omgezet was. De ploegen hielden elkaar in balans. Vanaf moment bleek Crijn het weer op zijn heupen te hebben. In de 22e minuut haalde hij, vanuit het 'niks', vanaf de linker zijlijn genadeloos uit, 3-5. En tegen het einde van het kwart tikte hij een gekraakt schot van Luuk alert achter de doelman.
In Q4 leek de wedstrijd wel gespeeld, maar onze jongens bleven als collectief alert en ook de wissel voetbalde goed mee. Losschietende veters werden door snelle wissel opgevangen én bij botsingen werd teamgenoten herstel aan de zijlijn gegund. Crijn van nog 2x effectief. Eén maal werd hij door Klaas voor een vrijwel leeg doel gezet en de 2e schoof hij zeer bekeken in de korte hoek binnen, waarbij het leek alsof Delta de bal in de andere hoe verwachtte. In de 2e helft ook nog een pluim voor het keeperswerk van Tim, die daarmee de kroon op zijn teambijdrage zette. Alleen in het fluitsignaal kon hij de laatste tegentreffer niet vermijden.

Het was een mooie ochtend in Houten, een echte heuse teamprestatie met leuk en sprankelend voetbal en volledige inzet. Nu op naar de laatste twee thuiswedstrijden van het seizoen, met nog twee toppers voor de boeg. Komend weekend dé derby van Voordorp gevolgd door de mogelijkheid tot revanche tegen PVCV uit Vleuten.