0 - 1

Bilt De FC JO15-1

1e klasse 5

7 mei 2018 19:15

Op een warme maandagavond, het was nog 23 graden, werd er iets na 19.00 afgetrapt tegen FC De Bilt. In de dug-out zaten Niek, Joa en Yves. De tegenstander stond een na laatste op de ranglijst, met weinig doelpunten voor maar ook niet veel tegen. In de winter had Sporting nog een oefenwedstrijd tegen hen dik verloren.

Het gebeurde al in de eerste minuut: Jan veroverde de bal op de middenlijn en stond een paar seconden later op lijn van het doelgebied van de keeper van de Bilt. Jan vergat de bal op Luc af te spelen en zelf ook te schieten dus ging deze grote kans verloren.

Ondanks de warmte werd er met overgave en veel energie gevoetbald. Onze verdediging bleef goed overeind, Jenz had een paar sterke intercepties, en FC De Bilt werd vaak al op eigen helft teruggedrongen. De KNVB-scheidsrechter paste veelvuldig de voordeelregel toe, de assistent-scheidsrechter van FC De Bilt vlagde een paar keer erg snel voor buitenspel van onze aanvallers en de scheidsrechter nam die vlagsignalen niet elke keer over. Gevolg was dat de assistent-scheidsrechter het veld instapte en er mee stopte. Hij werd vervangen.

Sporting was de bovenliggende partij maar echt veel kansen kwamen er niet. De Bilt bood prima weerstand. Detmer en Pieter vochten pittige duels uit met hun tegenstanders. Ze kregen wel allebei een gele kaart voor een te felle overtreding. Na de rust kwamen Joa en Yves voor Ole en Niels. Jan en Thomas hanteerden allebei meerdere keren de lange bal op Luc en Aimane. Niet elke bal kwam goed aan maar er zaten ook een mooie geplaatste ballen tussen. Met de afronding wilde het vanavond niet goed lukken. Soms werd er te lang gewacht met een schot en so wie so werd er weinig geschoten op de keeper van De Bilt. Een aanval van Sporting belandde tegen de onderkant van de lat.

Nu het eerste doelpunt lang uitbleef dachten sommige supporters al: wie het eerste doelpunt maakt, wint dit potje. Aimane gleed een scherpe voorzet net naast het doel. De spanning nam toe, zou er een winnaar komen of zou het een gelijk spel worden ? Het was echt zo’n dertig seconden voor tijd dat een niet eens zo gevaarlijke aanval van De Bilt niet goed werd opgepakt en de tegenstanders de 0-1 konden maken. Niet terecht, maar als je zelf niet scoort zul je de wedstrijd bijna zeker niet winnen. Balen voor de ploeg, in de brandende zon zo hard gewerkt en dan met lege handen staan. Jammer jongens.