1 - 2

Sporting 70 JO15-1

1e klasse 5

24 maart 2018 11:30

Onder lekkere omstandigheden werd er iets na half twaalf afgetrapt, Joa en Thomas namens op de reservebank plaats. Beide ploegen kwamen energiek uit de startblokken. Het spel golfde aardig op en neer. Na een paar minuten kreeg Sporting een vrije trap vanaf links. Aimane legde de bal bij de tweede paal waar Flip via een tegenstander diagonaal inschoot: 0-1. Dat was een aardige opsteker. OSM’75 gooide er een schepje bovenop en er werden mooie duels uitgevochten. Wat wel opviel was dat wanneer een OSM-speler het duel dreigde te verliezen er een overtreding werd gemaakt. De jonge scheidsrechter had hier goed het zicht op en floot met zekere regelmaat terecht voor die overtredingen. Veel spelers van de thuisclub gaven aansluitend commentaar op de beslissingen van de scheidsrechter. Iets wat natuurlijk niet hoort. Tussen de bedrijven door had de keeper van OSM een hard schot va Aimane losgelaten en was de terugspringende bal door Niels attent in het doel geschoven: 0-2. Deze tegenslag leidden bij sommige spelers van OSM tot nog meer irritaties die vooral op de scheidsrechter werden gericht. Een compliment voor de spelers van Sporting dat ze zich niet lieten afleiden of provoceren door de tegenstander. Er werd hard gewerkt. Niek dribbelde zich een paar keer mooi vrij naar voren. Pieter is aan een ijzersterk seizoen bezig en kon vandaag weer eens aan zijn vader (dominee) Henk onder andere laten zien hoe scherp zijn sliding is geworden. Aimane speelt de laatste weken heel geconcentreerd en creëerde een paar kansen voor zichzelf. Hij en Luc blijven elkaar heel goed aanvoelen. Een vrije trap van een meter of achttien voor OSM’75 werd door keeper Ido met een prachtige zweefduik uit het doel gebokst. Zo gingen we met 0-2 de rust in.

Na de rust probeerde OSM Sporting terug te dringen, dat lukte maar ten dele. Joa en Thomas kwamen Flip en Yves vervangen. Na ongeveer een kwartier maakte OSM de aansluittreffer 1-2. Toch raakten onze jongens niet in paniek. Jan won veel  1 op 1 duels op het middenveld en was in de voortzetting ook zorgvuldig,  Luc liet meerdere keren zien dat hij met slimme acties de tegenpartij goed kan ontregelen. Niels maakte met zijn wat kleinere benen ook veel meters en stoorde de OSM verdedigers veelvuldig. Maar misschien was nog wel belangrijker dat OSM zichzelf uit de wedstrijd praatte. Keer op keer was er commentaar op de scheidsrechter die consequent de regels goed toepaste. Hij kon niet anders dan een stapeltje gele kaarten uitdelen en ook twee rode kaarten. Doodzonde omdat OSM via een paar goede aanvallen liet zien een goed team te hebben. Sporting bleef er zoals gezegd kalm onder. En dat is een compliment voor de jongens en trainer Thom waard. Zaterdag 7 april tegen De Meern: succes !