3 - 4

Sporting 70 JO15-1

1e klasse 5

19 mei 2018 12:00

Klokslag 12.00 werd er afgetrapt. Ole, Niels en Flip startten langs de kant. Een hele snelle uitval van Desto over rechts, na amper 2 minuten voetbal, werd door hun rechtsbuiten goed afgerond: 1-0. Luc kopte de bal goed naar Aimane die de bal centimeters aan de verkeerde kant van de paal schoot. Joa stuurde Aimane de diepte in en die werd door de keeper van Desto getorpedeerd. De keeper kwam er met een gele kaart goed vanaf. Jan kreeg een duw in zijn rug en vervolgens klapte zijn enkel dubbel. Flip kwam hem vervangen. Desto speelde stevig. Een te zachte terugspeelbal van Jens op Ido werd onderschept en zo was het 2-0. Geen goed begin maar de jongens merkten dat er wel degelijk mogelijkheden waren vandaag. Schoten van Luc en Aimane hadden een beter lot verdiend. Uit een hoekschop ging Thomas net onder de bal door maar viel het schot van Yves wel net onder de lat: 2-1. De aansluitingstreffer was er dus. Sporting ging goed door, op een voorzet van Detmer maakte Aimane de gelijkmaker. Slordig balverlies in de opbouw leidde tot een schot van Desto dat er ook invloog: 3-2. Rust.

Het levendige scoreverloop leidde tot veel discussie binnen de supportersschare van Sporting. De conclusie aan het eind van de rust was dat er als geen risico genomen zou worden de kans op champagne ook een stuk kleiner zou worden. Desto begon na de rust weer erg hard: een aanslag op Pieter leverde weer een gele kaart op. Ole had ondertussen Niek vervangen. Yves speelde vandaag weer eens een goede wedstrijd, misschien had de aanwezigheid van zijn opa wel een goede uitwerking op hem. Sporting nam het initiatief weer in handen. Een mooie geplaatste vrije trap werd door Thomas via de Desto keeper naast gekopt. Een snelle uitval ging van Luc naar Aimane die weer terugspeelde naar Luc. Hoewel er een aardig buitenspelluchtje aanhing werd het daarop volgende schot en doelpunt van Luc goedgekeurd: 3-3. Met Niels voor Joa ging Sporting op zoek naar de winnende goal. Yves beloonde zijn goede wedstrijd met die winnende goal. Hij worstelde zich knap langs de voorstopper en keeper van Desto: 3-4. Een zwaar bevochten maar verdiende overwinning omdat het team in een goed resultaat bleef geloven. Knappe teamprestatie jongens.