3 - 1

Sporting 70 JO15-1

1e klasse 5

21 april 2018 10:05

Na de slappe thuisnederlaag met 1-3 tegen De Meern op 7 april, speelde Sporting 70 JO 15-1, zaterdag 14 april een geweldige wedstrijd uit tegen VVIJ. Met liefst 0-6 werd de tegenstander opgerold en van het veld getikt, volgens de ooggetuigen speelden de jongens goed en verzorgd combinatievoetbal. Het waren onder andere bovenstaande ingrediënten die ervoor zorgden dat zeven vaders, de cameraman, en een opa vol verwachting plaats namen op de eretribune van het hoofdveld van MSV’19.  Ook de teammanager en de assistent-scheidsrechter waren benieuwd naar wat zou komen. Tegenstander MSV stond iets lager op de ranglijst met drie punten minder. Met Jan, Pieter en Niels was de reservebank weer goed bezet. Om 10.05 werd onder een goed schijnende zon afgetrapt. De eerste 8 minuten gingen nog goed voor Sporting. Het initiatief werd in handen genomen en een snelle diepe bal van Yves op de sprintende Luc werd door Luc scherp voorgegeven waar Aimane op het juiste moment kwam aangerend. Met een knappe beweging rondde hij goed af: 0 -1 na krap 3 minuten voetbal. De supporters gingen er eens goed voor zitten.. Maar MSV herpakte zich al snel. Met grote inzet gingen hun spelers de duels aan met de Sporting-spelers. Veel duels kenden MSV-jongens als winnaar. Het was wachten op kansen, die kansen kwamen er .. in overvloed..  Een vrije trap van een meter of 18 ging net over, een kopbal net naast en geknoei in de opbouw werd bijna met een doelpunt tegen afgestraft. Na een klein kwartier werd de geblesseerde Jenz vervangen door Pieter. Na 20 minuten floot de scheidsrechter voor een drankpauze. Terwijl de thermometer toch niet meer dan 19 graden aangaf… De meningen over de drankpauze liepen bij de Sporting-supporters nogal uiteen.  Feit was wel dat na de drankpauze Aimane een mooie actie besloot met een hard schot waarbij de bal via de onderkant van de lat weer het veld insprong. Pech. Uit een snelle tegenaanval via de rechterkant van MSV kwam er een goede voorzet die door hun spits heel mooi in de verre hoek kansloos voor Ido werd ingekopt: 1-1, terechte tussenstand. Ook pech voor Luc dat hij de bal voor de keeper van MSV niet onder controle kreeg en zo zijn kans niet kon verzilveren. Rust.

De spelers van MSV hadden goed geoefend op hun hoekschoppen. Vanaf de rand van het strafschopgebied kwamen ze met 3, 4 spelers aangerend en werden er serieuze kopbalpogingen ondernomen. Ido bleef met goed keeperswerk en wat geluk overeind. Een mooie diepe bal van Thomas op Aimane werd door de laatste in de handen van de MSV-keeper gekopt.

Ole werd vastgezet door MSV en hun diepe bal werd door keeper Ido nog wel tegen een MSV-aanvaller geschoten maar de bal hobbelde uiteindelijk het doel in: 2-1. De jongens van MSV legden veel meer inzet aan de dag, ze wonnen veel duels van onze jongens. Aan Sportingkant gaven de zogenaamde sterkhouders vandaag niet helemaal thuis. Eigenlijk haalden alleen Pieter, Ido en Aimane hun normale niveau. En dan is het niet makkelijk voetballen. Na een nieuwe drankpauze kwam er een nieuwe scheidsrechter die wat strenger optrad tegen het duw-en trekwerk van MSV. Een paar vrije trappen voor Sporting waren het gevolg. Sporting probeerde er nog een slotoffensief uit te persen. Een geplaatst schot van Jan maakte de lange MSV-keeper knap onschadelijk. Verder dan wat rommelige situaties in het strafschopgebied van MSV kwam Sporting niet meer. Een niet helemaal geslaagde doeltrap van Ido werd goed afgestraft door MSV: 3-1. Dat werd ook de einduitslag. Een teleurstellende nederlaag na de mooie overwinning met goed spel vorige keer tegen VVIJ. Zaterdag 28 april de kans op revanche tegen het sterke Zwaluwen Utrecht 1911.