Sterke JO15-1 speelt nummer twee van het veld

Zwaluwen Utrecht '11 JO15-1

1e klasse 5

28 april 2018 11:45

KNVB D. Poelen

Na de tegenvallende wedstrijd tegen MSV 19 stond vandaag de wedstrijd tegen de op papier zware tegenstander Zwaluwen Utrecht 1911 op het programma. Alle kans dus op revanche. Zwaluwen Utrecht kwam met een ploeg met veel grote, lange jongens. Maar dit wil niet altijd zeggen dat ze dan ook beter kunnen voetballen. Met Aimane en Flip als reserves werd er gestart, Niek was op vakantie. Vanaf de aftrap trok Sporting gretig ten aanval. Na amper 2 minuten trok Yves bijna vanaf de achterlijn de bal terug op Niels die niet aarzelde maar nauwkeurig in de rechterbenedenhoek de 1-0 binnenschoot. Een prima begin. In een redelijk hoog tempo ging de bal goed rond binnen de ploeg en ook naar voren. Joa en Jan stonden goed opgesteld om de ballen vanuit de achterste linie naar voren te transporteren. Met een snelle counter stichtte Zwaluwen Utrecht ook wat gevaar. Thomas haalde van een meter of 18 uit maar zijn schot schampte de deklat. Met een mooie geplaatste lange bal stuurde Detmer Luc de diepte in, zijn schot werd echter tot hoekschop verwerkt. Daarna vond er een belangrijke gebeurtenis plaats. De rechtsback van Zwaluwen schopte Ole net onder de knie. De jonge KNVB –scheidsrechter trok resoluut een rode kaart! Hij beoordeelde de actie als natrappen en daar staat een rode kaart op. Ole hield zich overigens knap staande tegen de getructe linksbuiten van Zwaluwen Utrecht en opbouwend deed hij ook goed mee. Een zwabberende vrije trap van Luc werd slecht verwerkt en daar was ie dan: het eerste doelpunt van Thomas deze competitie. Vaak pech met het afronden, soms wat onkunde maar deze kans ging erin: 2-0! Jan kreeg net voor rust een gele kaart terwijl hij zijn tegenstander amper raakte. Met 2-0 gingen beide teams de rust in. Na rust kwam Flip voor Ole erin, Joa ging rechtsback spelen en Flip kwam op het middenveld. Sporting bleef met 1 speler meer de bovenliggende partij. De bal ging goed rond. Een lepe bal van Niels in de vrije ruimte op rechts op Luc werd door de laatste goed voorgebracht op Yves die de 3-0 maakte. Niels speelde een goede wedstrijd vandaag, hij bood zich goed aan. Flip stuurde Jan de zestienmeter in maar voordat Jan kon uithalen werd hij onderuitgehaald: een duidelijke strafschop. Flip hield het hoofd koel: rustig in de linkerbenedenhoek. 4-0. Een prachtige lange bal van Thomas kwam bij de ingevallen Aimane die in volle sprint op de keeper schoot, de klutsbal die volgde werd door Niels het best beoordeeld: met een ferme trap schoot hij de bal in de rechterhoek. Aimane ging nog een keer op herhaling, net als vorige week schoot hij tegen de onderkant van de lat. Ido hield vandaag zijn doel weer helemaal schoon, ook een gevaarlijke hoge terugspeelbal van Joa wist hij goed te verwerken. Op TV zien we weleens dat het niet makkelijk is om tegen een tegenstander met tien spelers te spelen.  Sporting was echter vandaag zo gretig, fel en geconcentreerd dat er voor Zwaluwen Utrecht niks te halen viel. Een mooie wedstrijd om naar te kijken en als beloning nu een gedeelde tweede plaats in de competitie. Jongens, wat een goede wedstrijd, trek deze lijn maar door op maandagavond 7 mei tegen FC De Bilt.

De speciale verslaggever, vandaag in Voordorp.