ES

Opstelling

Zo eindelijk was het zo ver, de voorjaarscompetitie is van start! Onze jongens hadden er weer zin in, tenminste dit afleidend aan de decibellen die uit de kleedkamer kwam tijdens de voorbespreking.

Veld B lag er vanochtend prima bij, een beetje vochtig met een licht frisse speeltemperatuur.
We kwamen fel uit de startblokken en creërden vrijwel direct enkele goede kansen. In de 3e minuut opende Klaas de score, na een prima interceptie zette hij z'n turbo aan en schoot de bal binnen. We bleven druk houden, maar op een of andere manier wisten we een aantal goede kansen niet te verzilveren. Hadden onze jongens weten te scoren, had de wedstrijd in een vroeg stadium al beslist kunnen zijn.
De jongens van OSM hielden goed stand en tegen het einde van de Q1 kwamen de eerste kansen, waarbij op slag van de time-out OSM op gelijke hoogte kwam. Een lange solo langs de rechterzijlijn werd omgezet in een doelpunt.
Slokje water, verse krachten enin en weer volle druk. Dat gebeurde ook want al na 2 minuten scoorde Crijn met een schot van afstand, dit na een mooie boogbal van Odin die hij vanuit de doelstrap bij Crijn afleverde. Het spel in het 2e kwart was meer in balans en de druk die wij op OSM gaven, werd met lange ballen netjes geparreerd. Dit leverde toch enkele zeer gevaarlijke momenten voor ons doel op. In de 17e minuut werd dit door OSM verzilverd en kwamen zij weer op gelijke hoogte. Dit maakte ons weer scherp en voor de 2e keer in dit kwart haalde Crijn van afstand verwoesten uit om zo met een 3-2 voorsprong te gaan rusten.

Q3 was vandaag duidelijk ons beste kwart, zoals tot nu toe elk kwart begonnen we scherp, waarbij we 3x vlot achter elkaar wisten te scoren. Eerste Feddo die niet aarzelde toen een aanvallende corner niet helemaal lekker werd uitverdedigd en hij van afstand aanlegde. Hierna nam Crijn een corner slim door te gaan dribbelen en de bal in de korte hoek te prikken. Halverwege het kwart ga Feddo de bal voor, de keeper van OSM kreeg hem niet helemaal lekker onder controle waardoor Stan zo behendig was om de bal over de lijn te tikken. De wedstrijd gespeeld zou je zeggen. Maar goed, verslapping, een van de gevaren in dit spelletje. Een paar ninuten van onachtzaamheid en OSM kon hierdoor dichterbij komen.
Even wakkerblijven jongens...
In het laatste kwart bleek de wedstrijd beslist. Ook leek de lucht er wel een beetje uit te zijn. De doelpogingen in dit kwart kwamen allemaal van afstand. Een beetje ruimte om te schieten en hoppa, daar vloog weer een bal richting doel! Feddo was de enige die nog doel wist te treffen.