1e klasse 5

17 februari 2018 8:30

Opstelling Sporting 70 JO8-1

Zaterdagochtend. Fris met een sluimerend zonnetje, heerlijk voetbal weer!
Dit keer op weg naar Harmelen, de jongens in de bus, maar of ze nu echt met het voetballen bezig zijn ?!? Volgens mij was het weer rapporten ronde of school en het lijkt wel alsof "de beloningen" hiervoor elkaar steeds verder overtreffen.
Ik kreeg een kus van mijn moeder, een florijn van oma en een aai over mijn bol van opa en dat was het dan wel. Vanochtend vlogen de Nintendo Switches en Clash Royale kisten door auto. Gelukkig ging het ook nog over de voetbalplaatjes, hè hè herkenbaar.

Op Harmelen, prima ontvangst, nette kleedkamers en het veld lag er netjes bij. Nu de jongens nog even bij de les zien te krijgen. En dat was nodig, want in de 2e minuut konden we de bal al uit het net vissen. Nou nou, waar gaat dat heen was de eerste reactie. Echter deze vrees bleek ongegrond. Het eerste kwart verliep zeer evenwichtig. Kansen van SCH werden in de kiem gesmoord door een goed meevoetballende keeper en in onze kansen werden vakkundig door een goede lijndoelman aan de overkant gepareerd. In het 2e kwart beloonde we onszelf eindelijk, door de eerste kop-goal van dit seizoen. Feddo na de hoekschop en met een stuit kopte Stan de bal ongeveer op de doellijn de bal binnen. Hij was hiermee de doelman net te snel af. Nou 1-1 naar de rust zou je denken, maar jammer ongelukkig uitverdedigen van de keeper, werd direct afgestraft.

2e helft, vol vertrouwen er tegenaan! Op een paar plekken een standaard wisseling, nieuwe spelers erin en gaan. Dat leek ook in het begin, maar na 3 minuten kwam de klad erin en leken alle vastigheden verdwenen. De omschakeling werd lastig, verdedigers waren spits én de aanvallers ook en euh wat waren ook al weer de basis afspraken? Binnen 5 minuten stonden we ineens 6-1 achter, ff wakker worden boys! De 3-1 was nog even noemenswaardig, wat een pegel. De bal vloog onhoudbaar onderkant lat binnen. Dat is toch even genieten.
Q4, nog 10 minuten en ons laatste wisselmoment, kunnen we nog wat terug doen? De koppies stonden even niet meer zo vrolijk en de yell was ooit overtuigender geweest. Jongens kop op, SCH kon de wedstrijd ook in 5 minuten kantelen, waarom wij niet! Helaas, voor ons, was het spel in balans. We hadden misschien wel de betere kansen, maar ze wilde er niet in. Halverwege het kwart wist Crijn na druk op de verdediging de bal te ontfutselen en de 6-2 binnen te tikken. Nog 5 minuten, moet kunnen zou je zeggen. Maar dan moet je wel wakker zijn bij het hervatten van het spel. 7-2, de wedstrijd op slot. Nog wel een kansje, maar meer zat er niet in.

Een terechte winnaar, ja. Maar met deze aantallen, nou nee. Uitsmijter vanochtend was toch wel weer onze levende mascotte Mats, wat schoot hij de laatste pingel er toch weer lekker in.
Eind goed, al goed én hup onder de douche, door naar de kantine en vervolgens de onderlinge speelafspraken. Een prima zaterdag alom.
Komende weken de krokus en dan op naar de lente.