7 april 2018 8:45

ES

Opstelling

De Paashaas is zijn eieren inmiddels al weer kwijt, dus de lente komt eraan. Vanochtend scheen er een heerlijk zonnetje op Sportpark Voordorp. Het beter weer is van positieve invloed op onze jongens zo blijkt. Zoals het score verloop al aangeeft waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd vanochtend. Ook leek het alsof de trainingsarbeid van afgelopen week bij beide ploegen duidelijk zichtbaar was. De Meern was schieten op doel het devies en voor onze jongens leek het wel of er op standaard spelsituaties getraind was óf volgen ze PSV op de voet?

Vanaf de eerste minuut spektakel, Tim schiet de bal voor en Klaas mist met een ware karate trap de bal op een teennagel, dit was een voorbode op wat volgde. Helaas bleek De Meern in de 1e minuten iets alerter. Nadat men eerst een bal op onze doelpaal vuurde, werd er direct uit de rebound op goal geschoten 0-1 was een feit. Dan moest het voor ons in Q2 gebeuren en dat gebeurde uit twee dode spelmomenten. In de 13e minuut een corner. Feddo in opperste concentratie, Crijn sluipend richt doelmond ... een perfect afgemeten pass land op het hoofd van Crijn die hem de juiste richting gaf. En nog geen 2 minuten laten een in ribbel, waar Feddo en Crijn het recept van de corner van zojuist feilloos herhaalde. 2-1, we zijn weer in de wedstrijd!

Na rust de traditionele wissels en omzettingen. Aan deze nieuwe samenstelling moesten we duidelijk even wennen en ook niet kwam De Meern alerter uit startblokken. 2-2 vrijwel vanuit de afstap en direct erachteraan werd een pass van ons op het middenveld onderschept, welke met een schepte counter achter onze doelman werd gelegd.
Zo leek het erop dat we in Q4 wel moesten, prima wat dit is doorgaans een van onze betere periode van de wedstrijd. En zo ook vanochtend. Na enige minuten zette Klaas Odin, met een steekbal, 1:1 voor de keeper. Nou laat dat maar aan hem over, vakkundig via binnenkant paal werd de bal in het doel geschoven. 4 minuten voor het einde was daar het slotakkoord, weer een dood spelmoment en een heel erg alerte Stan. Na een in ribbel van Feddo, die hij vervolgens op de lat stuurde, was Stan er als de kippen bij om de terugkomende bal in het doel te koppen.

Nou dat was weer een heerlijke zaterdag ochtend! Op naar de volgende, komende zaterdag in Lunetten.