1e klasse 5

24 maart 2018 10:45

Opstelling Sporting 70 JO8-1

Gelukkig, we mochten vandaag de wei weer eens een keertje in. Is koning winter nu echt verslagen? Hopelijk was een griepgevalletje vanochtend het laatste wat we hiervan mee mochten krijgen.

Met 7 jongens, en een schare trouwe fans, op weg naar De Meern. Daar stond de wedstrijd tegen PVCV op het programma. Aangekomen op een zeer verzorgd sportcomplex, konden we ons in alle rust voorbereiden op de wedstrijd.
De voorbereiding op het veld met de geëigende sprintjes, rondo en het warmschieten van de keeper verliepen prima. Klaar voor de wedstrijd dus.

Vrijwel direct na het fluitsignaal werd al duidelijk dat dit wel eens een evenwichtig partijtje zou kunnen worden. In de eerste minuten speelde de wedstrijd zich met name op het midden van het veld. Dit werd afwisselt met zeer gevaarlijke momenten voor beide doelen, echter uitstekend keeperswerk van beide ploegen voorkwam doelpunten in die 1e minuten. Halfweg de 1e helft vergaten wij druk te zetten op een uitbal én de middenvelder van PVCV kon opstomen naar de rand van het doelgebied en haalde vol uit. 1-0 achter. Gelukkig bleven we knokken en werden ook wij enkele malen gevaarlijk. Vlak voor de time-out wist Luuk de bal listig achter de doelman van PVCV te drukken. 1-1, en even tijd voor water en rust.

Het tweede kwart gaf vrijwel hetzelfde spelbeeld als het eerste echter geen doelpunten. Wel weer enkele spectaculaire situaties voor beide doelen. De keepers en verdedigingen knokte waarvoor ze waard waren en zonder extra doelpunten gingen we de rust in.

Q3, het wordt wat eentonig een echte voetbalstrijd zonder doelpunten … echter was dit tot de 27e minuut het geval. Vanaf nu opletten!!  2 maal vlak achterelkaar wisten we tot scoren te komen. Eerst Crijn die op zijn doelpuntje te azen zat, kwam eindelijk tot scoren nadat het het gekraakte schot van Sven onder controle wist te krijgen, de bal goed vrijmaakt en doel trof. De opvolgende aanval van PVCV werd vakkundig door Luuk onderschept die vanaf de middenlijn Odin wegstuurde die vervolgens onverbiddelijk binnenschoot. Zo die pot is binnen, maar … daar kwam PVCV met een mooi solo 2-3, welke een minuut later, in het eindsignaal van het 3e kwart, gevolg werd door een afstandsschot uit een weggeven rebound door ons.

Wat een paar spannende minuten waren dat. In het 4e kwart golfde het spel weer over en weer met mooie kansen, waar PVCV in de 34e minuut de 4-3 na de zoveelste scrimmage voor het doel succesvol was. Helaas waren wij niet meer bij machten om nog een doelpuntje te maken. Zo gingen “de punten” van een zeer vermakelijke wedstrijd aan onze neus voorbij. Niet getreurd, over 2 weken is er weer een wedstrijd.