JO15-1 speelt sterke 2e helft en rolt UVV op

1 - 5

Sporting 70 JO15-1

1e klasse 5

17 februari 2018 10:00

Na het moeizame 2-2 gelijkspel tegen SCH ’44 vorige week wachtte vandaag UVV. Op een frisse zaterdagochtend werd er iets na 10.00 afgetrapt tegen een jeugdig UVV dat bijna in zijn geheel bestond uit eerstejaars spelers. Met Flip, Jenz en Joa was de reservebank goed bezet. De eerste tien minuten verliepen goed: de bal ging in een aardig tempo rond. Daarna verliep alles veel stroever. De bal werd over kleine afstanden als het ware gebracht en zo strandden heel wat aanvallende bedoelingen voordat ze goed en wel gestart waren. De kleinere jongens van UVV werkten hard en wisten het Sporting spel goed te ontregelen. Detmer had het niet makkelijk als mid-mid. Onze verdediging was een paar keer slordig maar echt gevaarlijk werd UVV niet, Sporting trouwens ook niet afgezien van kleine kansjes voor Luc en Aimane. Met 0-0 werd er na een half uur al door de scheidsrechter voor de rust gefloten. Volgens onze supporters “moest Sporting na de rust wel uit een ander vaatje tappen om hier te winnen”.

Na de rust liep het allemaal wat gesmeerder.  Misschien kwam het wel omdat Thom ook gearriveerd was. Yves zakte wat terug naar het middenveld en de ruimtes die vooral op de vleugels lagen werden veel beter benut. Zo ook de snelheid van Luc en handigheid van Aimane. Vanuit het middenveld werden zij een paar keer de diepte in gestuurd. Aimane kwam vrij voor de keeper en legde de bal toch nog voor de voeten van Luc die de 0-1 binnenschoof. De 0-2 was een mooie aanval waarin na een combinatie Jan de achterlijn haalde en toen was het voor Yves niet moeilijk meer.  De 0-3 was een herhaling van de 0-1, Aimane verre van zelfzuchtig schoof de bal nog naar Luc. Luc dacht ik zal eens wat terugdoen voor die Aimane. Een strakke voorzet van rechts iets voor de achterlijn op Aimane werd door deze laatste goed afgerond: 0-4. Jan had de dag voor de wedstrijd zijn erg zieke opa nog een doelpunt beloofd en hij kwam zijn gedane belofte na: uit weer een snelle uitval van Luc kwam de bal op een presenteerblaadje voor het doel: 0-5. Het was jammer voor Ido dat wat geklungel achterin leidde tot een knap afstandsschot van UVV wat net onder de lat insloeg. Geen clean sheet. Een niet zo sterke eerste helft, gevolgd door een krachtige tweede helft resulteerde dus in 1-5 overwinning. Zaterdag ook zo tegen PVC.