1e klasse 5

10 maart 2018 8:45

ES

Opstelling

Na de krokus van strenge vorst en veel schaatsplezier, was het weer tijd om de wei in te gaan. De temperatuur was aangenaam en de (kunst) grasmat lag er prima bij. Een zonnetje had het helemaal compleet gemaakt. De wedstrijd die door onze jongens vandaag op de mat legde was een goede vervanger.

Vanuit de kleedkamer kwamen de mannen gedisciplineerd het veld op, bijna spontaan werd de rondo neergezet en kreeg de keeper zijn warming-up. Nog even een paar sprintjes om de koppies scherp te krijgen om vervolgens de gekozen strategie op de mat te brengen: druk zetten op de bal en deze dus in bezit willen hebben.

We kwamen goed uit de startblokken en de eerste de beste uitverdedigende actie van de keeper van Delta, werd direct door Crijn onder druk gezet, onderschepte daarmee de bel en schoot hem genadeloos binnen. Prima uitvoering van de gemaakte afspraken. Echter een paar minuten later waren wat slordig in de uitverdediging en kwam de 1-1 op het scorebord. Geen man overboord, het gaf de verhoudingen op het veld prima weer. Het spel golfde op en neer waarbij over en weer kleine kansjes kwamen. Tegen het einde van het 1e kwart had Odin het overzicht en zag een mogelijkheid om vanaf de zijlijn uit te halen nadat het net de middellijn over gedribbeld was. 2-1, scherp gezien! Maar dan wel wakker blijven jongens, zowat vanuit aftrap werd door Delta een hoekschop geforceerd die heel behendig opgebouwd werd en zo de vrije man midden voor ons doel gevonden, waarna de 2-2 in het fluitsignaal van de time-out viel.
De opwinding in het 2e kwart zal echt in het slot. Een wedstrijd volledig in balans, met kleine kansjes had weer een doelpunt nodig. Helaas kwam die vanuit een onderschepte pass in onze opbouw en zonder al te lang na te denken schoot een speler van Delta de bal van behoorlijke afstand mooi binnen. Hierna stonden de koppies weer op scherp leek het wel, waarbij doelman Feddo 2 maal zeer vakkundig een intrap verzorgde. De eerste door een snel genomen uitbal zette hij, vanaf de rechter zijlijn, Crijn, op de linker flank, vrij voor de keeper en nog geen minuut later werd de bal vanaf de linker zijlijn direct op het hoofd van Odin gelegd. Zo, met 4-3 de rust in!

Q3 startte vrijwel identiek als de start van de wedstrijd, nu was het Klaas die de verdediging onder druk zetten en het net wist te vinden. Zouden we nu uit kunnen lopen? We leken namelijk meer overwicht in de wedstrijd te krijgen. Helaas lukt dit pas nadat Delta nog een keer scoorde en vanaf de spelhervatting kwam wellicht wel de mooiste aanval van de ochtend. Crijn stuurde Klaas diep, die de bal naar buiten tikte waar Odin nog een man passeerde en de bal panklaar voor de voeten van Klaas legde die slechts tegen de bal hoefde te lopen, gelukkig deed hij dit ook. En een paar minuten laten was hij ook nog een verdediger iets te snel af om de bal voor zijn voeten binnen te tikken. De afstand leek genomen, maar helaas werd er nog een maal erg fraai door Delta gescoord. Een vrijwel onmogelijk schot van zo ongeveer de cornervlag vloog strak en hoog ons doel binnen. Time-out en misschien wel op een gunstig moment voor ons.
Pas in de 2e helft van het 4e kwart lukt het ons om inmiddels lichte overwicht ook met een doelpunt te verzilveren. Dit doordat Klaas een uitbal in dribbelde, daarmee de tegenstander verraste en voor zichzelf voldoende ruimte voor een schot creëerde. 8-5! Iets wat te veel euforie leek er hierdoor te ontstaan, want even niet opletten en de bal lag al weer in ons netje. 8-6 en daar bleef het gelukkig bij, daar Delta nog even een slot offensief startte.
Nou lijkt het misschien dat we met zijn 4-en spelen, dat is gelukkig niet waar. Luuk verdedigde zijn doelgebied met hand en tand in de tweede helft, waarbij een ongelukkige botsing nodig was om een tegendoelpunt te voorkomen, speelde Stan en Tim erg nuttig op het middenveld. Misschien wat onzichtbaar, maar helaas is dat soms het lot van de middenvelders. En Sven deed verschillende nuttige ingrepen, waardoor wij veel in balbezit konden zijn.

Jongens een mooie prestatie en een goede uitvoering van de uitgezette spelstrategie.
Tot volgende week maar weer, dan naar onze beuren bij Hercules.