Gelukkig weer zaterdagochtend!
Vroeg en fris en fruitig uit de veren, dat gold in ieder geval voor de jongens en ouders die zich om 7.45 op Sporting meldde. Echter van de wederhelften was nog niet alles bekend, was het de Smartlappen, school of vrijwilligersborrel op Sporting ... dat werd in het midden gelaten.

Op naar Culemborg waar in de auto druk gediscussieerd werd of vanavond nu wél of niét de schoen gezet kon worden. Argumentatie van dat hij nu vandaag wel of niet in Nederland zou zijn of dat hij pas morgen in Utrecht is?

Aangekomen in een winderig en fris Culemborg, gingen de jongens na een korte doch duidelijke voorbespreking de catacomben uit en het veld op! Hier stonden de jongens en meisjes van Focus 1 op ons te wachten. Ook zij hadden er erg veel zin in!

Het leek wel CHL, want 6x6 alle wedstrijden op veld 3 startte tegelijk én voordat we het doorhadden stonden we al 1-0 achter. We hadden al het vermoeden dat Focus goed zou zijn, maar dit hadden we niet direct verwacht.
Het gehele eerste kwart golfde het spel op en neer, waarbij Focus veel gevaarlijker was dan ons. Met flitsend spel verder onze jongens een aantal keer flink verrast, maar doelpunten bleven uit.
In het 2e kwart daarentegen wist Focus enige afstand van ons te nemen. Wederom direct na de aftrap was het raak, 2-0 en tegen het einde liepen ze zelfs uit naar 3-0 en dit voelde niet eens zo heel erg verkeerd. Echter niet nadat ook wij verrassent dicht bij een doelpunt waren, met een knap schot uit de draai vanuit de 2e lijn op de paal, oeffff. Gelukkig scoorde we zo ongeveer in het rustsignaal de 3-1. De aansluiting, mooi!

3e kwart ofwel 2e helft, we waren alert om niet direct weer een doelpunt te moeten incasseren. Dit lukt echter halverwege leek het wel of Focus de wind in de rug had en met 3 snelle doelen, namen ze echt afstand van ons. Een het einde van het 3e kwart stond het 6-2. Ai dit was wel even wennen. Maar gelukkig is er dan nog het 4e kwart, doorgaans voor ons de meest productieve. Zo ook deze keer. Wij kwamen dit keer scherper uit de startblokken. En kwamen dichterbij. Zou het nog kunnen? Nee helaas, we leken weer eenzelfde windvlaag tegen te hebben, want in een onbewaakt moment nu zelfs 4 tegendoelpunten in slechts 3 minuten. 4e kwart, ons kwart, dus nog even vol aan de bak. In de laatste minuten leken wij de wind mee te hebben en konden we met nog 3 doelpunten terugkomen tot 10-6.
Afstraffing ??? Nou nee niet echt, tenminste zo voelde de staf dat, maar wel zeker op waarde geklopt.

En met de penaltyserie werd er kon er weer volop gejuicht naar de benutte strafschop van onze levende mascotte Mats. Mocht je een keer op tijd op Sporting zijn, dit is de moeite waard een keer te zien.