Groep 1 04

21 oktober 2017 10:00

Scheidsrechter

Hans van den Wijngaard

Onder een grijs wolkendek troffen beide buren elkaar voor de beker. Hercules speelt in de hoofdklasse. Hun aftrap resulteerde meteen in een schot op ons doel, gelukkig lette Ido goed op. De eerste 15 minuten was het aftasten aan beide kanten. Er werd energiek gevoetbald en onze jongens bleven goed overeind. Jan en Yves wonnen duels, Niels en Detmer lieten een paar aardige dribbels zien. Jan “legde” de bal over zo’n 20 meter door de lucht tussen de laatste man en back van Hercules neer waar Luc inmiddels was gearriveerd. Voordat Luc kon uithalen werd de bal nipt weggetikt. Een vrij trap van flinke afstand door Flip leek hoog over te gaan maar zoals zo vaak daalde de bal nog flink, echter nu te laat want de bal ging rakelings over. Het eerste kwartier was zeker als gelijk opgaand te beschouwen. Tot dat een wat snellere aanval van Hercules met een hard afstandsschot onhoudbaar voor Ido in het doel als een granaat insloeg. 0-1. Een paar minuten later schoot de linksbuiten van Hercules ook van afstand in de korte hoek wat onze keeper niet verwachtte: 0-2. Het team leek een beetje de kluts kwijt. Zo’n aardig begin en dan opeens met 0-2 achterstaan. Een snelle aanval van Hercules over een paar schijven werd  met een hard schot afgerond 0-3. De rechtsbuiten van Hercules verraste onze keeper ook met een bekeken schot in de korte hoek: 0-4. Aangeslagen liepen er wat jongens rond. Geprobeerd werd er om het initiatief weer terug te winnen. Detmer haalde goed de achterlijn trok voor waar bij de tweede paal Niels de bal knap teruglegde op Jan. Zijn geplaatste schot werd knap door de keeper van Hercules onschadelijk gemaakt. Een snelle counter van Hercules door een lange diepe bal werd doeltreffend afgerond: 0-5. Rust.

Met Jenz, Niek , Aimane en Job (jongere broer van Pieter) kwam er wel wat nieuwe energie en elan in de ploeg na rust. Job (uit de JO 13-1) liet zien weinig ontzag te hebben voor de verdedigers van Hercules: hij dribbelde er als vanouds op los. Sporting knokte zich weer een beetje in de wedstrijd. Hercules ging na verloop van tijd de lange bal hanteren naar hun aanvallers toe. Een snelle combinatie rondden ze af met een doelpunt 0-6. Toen kreeg Yves de beloning voor een wedstrijd hard werken: zijn harde schot vloog als een streep de linkerkruising in.  1-6  De eer was tenminste gered. Misschien was dit wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Een hard geplaatst schot vanaf de zijkant verdween de binnenkant van de paal achter onze keeper: 1-7. De jongens van Hercules liepen er nu wat makkelijker doorheen, na de 1-8 vonden ze het welletjes. Vanaf augustus was de JO 15-1 ongeslagen dus de eerste nederlaag moest een keer komen. Ook deze nederlaag zal genoeg oefenstof opleveren. Volgende week komt nummer 1 Delta Sports op bezoek: alle kans op revanche voor deze hoog uitgevallen 1-8 nederlaag. Succes !