11 november 2017 8:45

ES

Opstelling

Herfst én nu echt!
In het voorprogramma van de lampionnentocht van vanavond, mochten onze jongens vanochtend vroeg in de gure wind aantreden. Hierbij moesten ze ook nog een flinke hoosbui trotseren, zo flink dat na afloop de douche de voorkeur had boven het traditionele rondje strafschoppen ... nou dan was het echt een guur ...

Jeugdtrainer/ coach Alex was er vanochtend weer bij, dus hij nam het woord in de kleedkamer en kwam met het plan voor vanochtend. Toen onze jongens het veld opkwamen, waren de jongens en meisjes van Kampong al volop in hun warming up.

De afstap en direct waren de intenties helder, druk naar voren. In de 2e minuut kreeg Kampong een uitbal, Feddo was alert en onderschepte de bal ter hoogte van de middellijn en met een solo rechts buitenom zette hij zichzelf alleen voor de keeper, 1-0. Het juichen van het doelpunt was goed en wel gaan liggen en onze jongens werden direct met de neus op de feiten gedrukt. Iets te enthousiast meevoetballen van onze keeper en hoppa, 1-1. Pas hierna ontstonden de 'gebruikelijke' aftasting waarbij plukjes spelers rondom de bal over het veld heen dwarrelde. In het eerste kwart kwam we nog een aantal keer goed weg, doordat Kampong een paar keer de paal trof. Ook wij creëerde nog een enkele kans.
2e kwart, voor ons het moment om frisse benen in te brengen. Vrijwel vanaf de hervatting stonden we weer voor het Kampong doel waar een klassieke scrimmage plaatsvond, Stan was het alertst van allen en tikte de bal behendig over de achterlijn. Het duurde even voordat Kampong van deze snelle goal bij kwam en direct nadat zij halverwege het 2e kwart een nieuwe speler inbrachten, maakte ze de gelijkmaker.

Rust, en ja ook voor het publiek was het koud. De eerste bui inmiddels achter de kiezen, maar er stond ons allen nog een flinke buit te wachten. Heel verstandig werd de rust kort gehouden, snel door.

3e kwart, nieuwe doelman, dus even wennen, toch? Nee hoor, bal naar links en Feddo zette de sokken erin. Nu over de linkerflank naar voren. Klaas was over de as met hem meegelopen en had hiermee de bal voor het intikken, 3-2. Wederom fel uit de startblokken. Het leek wel of de jongens en meisjes van Kampong dit niet helemaal konden bevatten, 3x achter elkaar vrijwel vanaf de aftrap een tegengoal. Gelukkig herpakte zij zich flink en loerder op hun kansen. Maar ze konden in de 24e minuut Tim niet weerhouden om de bals listig achter de keeper te tikken en hierna was een solo van Luuk, vanaf de middellijn, heb te machtig.
Kwart 4, nog 10 minuten, kon Kampong nog terugkomen. Het zou wel leuk voor de wedstrijd zijn. Maar helaas, de eerste de beste uitbal voor ons werd pijlsnel door Crijn met een self-pass genomen en aarzelde vervolgens geen seconde om een schot richt doel af te vuren, 6-2! Het leek nu wel gedaan. Dit bleek wel nadat halverwege dit laatste kwart de druk door onze jongens enorm werd opgevoerd, dit resulteerde in schot van Odin gevolgd door een intikker van Stan en welke met een solo van Crijn werd bekroond. 9-2, dat ging in 2 minuten wel heel erg snel. Sven, 2e helft op doel, rook zijn kans en sloop steeds verder mee naar voren. Op een gegeven moment zelf tot halverwege de helft van Kampong. En niet onverdienstelijk, want hij vuurde een aantal schoten op het doel van Kampong af, maar helaas het mocht niet baten.
Deze drang naar voren, zorgt er ook voor dat je achter wat ruimte laat en dat had Kampong goed in de smiezen. Halverwege het veld, kwam de bal opeens voor de voeten van de linker spits van Kampong en zeer listig en doordacht schoof hij van grote afstand de bal in een nagenoeg leeg doel, 9-3! Een goed en bekeken doelpunt. Nog een paar minuten, kan Kampong nog terugkomen en deze truck nog een keer herhalen. Maar helaas, Klaas stak hier een stokje voor. Eerst met een solo gevolgd een schot na een bekeken pass van Crijn. 11-3, de wedstijd zit erop. Tenminste ... Kampong vocht door tot de laatste snik en dit loonde, zowat in het fluitsignaal werd wisten ze onze doelman nog 1x te verschalken. Doorgaan tot de laatste seconden, zo hoort het.

Na het fluitsignaal wisten de spelers niet hoe snel ze van het veld onder de warme douche moesten komen. Nadat de eerste onder de douche uitkwamen, kwamen de eerste stemmen op: "hé, we hebben geen strafschoppen genomen ?!?, oh vind ik niet erg hoor".
Nou ik weet er wel eentje die het misschien wel erg vond, onze 'mini-mascotte' Mats. Hij mag immers ook altijd een strafschop nemen, waarbij hij vaak doeltreffender is dan onze jongens. Mats, volgende week weer een kans, dan na afloop van de topper in Culemborg.

Fijne lampionnentocht, tot volgende week.