... (intikker)

Onder 15, JO15-2, 2e klasse 09

4 november 2017 13:40

Jaco van Dongen

Vandaag, 4 november 2017, tegen de koploper Bunnik. Dat voorspelde natuurlijk een pittig en wellicht moeilijk potje.Niks wasminder waar. Vanaf het fluitsignaal zette Bunnik Sporting onder druk. Sporting kon zich hier bijna niet onderuit voetballen. Wellicht lag het ook aan de lengte van sommige tegenstanders waardoor sommigen er niet al te fel ingingen. In de 5eminuut een vrij trap voor Bunnik vanaf een gevaarlijke plek, net buiten de zestien. De speler van Bunnik nam zijn aanloop en de bal was te hard op doel geschoten en Koen kon de bal niet keren. Al vroeg een achterstand. Hoe gaan de jongens dit oppakken? Bunnik bleef de betere ploeg en Sporting kon spaarzaam uitbreken, meestal over links via Femi. Na zo'n 20 minuten werd Thom de diepte ingestuurd alleen op de keeper af. Wat hij niet wist, en ookniet in werd gecoached door zijn ploegmaten, werd hij bijna achterhaald door een speler van Bunnik. Of Thom de bal  raakte of de speler van Bunnik was van de zijkant niet te zien maar de  bal caramboleerde dusdanig dat Thom toch de bal nog had. Femi liet zich horen en Thom passte keurig de bal naar Femi die de bal hoog in de touwen schoot.  Na zo'n 30 minuten weer een vrije trap voor Bunnik. De bal werd voor het doel gelegd en de verdediging greep onvoldoende in zodat de 1-2 kon worden ingetikt en onhoudbaar voor Koen. Een 2-1 achterstand met de rust.

De tweede helft gaf eigenlijk een zelfde beeld als de eerste helft. Bunnik meer aan de bal en dreigender. Tot echte kansen kwam het niet. Koen tasste een keer mis bij corner maar had aan het eind van de wedstrijd nog een wereldredding. Sporting had nog een paar uitvallen maar dit leidde helaas niet tot doelpunten. Zo'n 10 minuten voor tijd ging Thom er weer van door maar werd onreglementair tegengehouden. Een vrij trap vanaf 20 meter volgde. Stjn schoot de bal hoog richting doel maar de bal raakte helaas de lat. Die bal kwam zo snel terug van de lat dat Thom er van schrok en hem niet goed kon inkoppen.

Conclusie is dat Bunnik de betere ploeg was en een verdiende overwinning heeft geboekt. Wel hard gewerkt door Sporting.

Spreuk van de dag:
Jullie moeten er met zijn allen misschien iets meer in geloven dat jullie kunnen winnen ook al zijn die tegenstanders nog zo groot..