4 november 2017 8:30

Opstelling Sporting 70 JO8-1

Zo, dat was vanochtend even wennen. 'Al' om half 8 op Sporting verzamelen, dat was nieuw voor ons. Op zich natuurlijk lekker met nog een heel weekend voor je. De weersverwachting was wisselvallig, maar hoe dichter bij Houten hoe vriendelijker het zonnetje ging schijnen.
Bij Delta Sports aangekomen, was de kleedkamer gereed voor de voorbespreking en met de douw nog op het veld lag deze er goed bij! Klaar voor een verwachtte topper in deze competitie.

Gelijk vanaf de aftrap oogde de jongens fris, zin om er een leuke ochtend van te maken. Het spel golfde wat heen en weer zonder echt gevaarlijke kansen. Maar daar kwam opeens de bal snel uit onze verdedigende line en zag Sven dat Klaas richting het doel van Delta bewoog, waarna hij hem de diepte in stuurde. Een echte klus voor Klaas om deze geboden mogelijkheid met nog een flinke rush te gaan vakkundig af te drukken. De 4e minuut en de beer was los, 1-0!
Dit wat goed voor de nog prille wedstrijd, want nu werden de kansen aan beide kanten serieuzer. De jongens van Delta beschikte over een goed gevaarlijk schot en daar werd regelmatig gebruik van gemaakt. Gelukkig voor ons stond Stan als een dijk te keepen én gingen er ook een groot aantal mogelijkheden lang ons doel. Dit betekende dat wij veelvuldig onze trainingsoefeningen met het uitverdedigen in praktijk konden brengen. Dit pakte een aantal keer erg goed uit en met een goede uitvoering van de trainingsoefening, kwamen we een paar keer zeer gevaarlijk voor het doel van onze tegenstander. Helaas werd het uitverdedigen in de 8e minuut niet helemaal uitgevoerd zoals beoogd. De bal werd midden voor ons doel verspeeld en er werd door Delta een schot afgevuurd. Deze werd nog wel gekeerd, maar de rebound ging erin, 1-1.
Deze waarschuwing werd in de oren geknoopt en het uitverdedigen werd strakker uitgevoerd. Bij een goede uitvoering stonden we een aantal keer binnen 3 à 4 passes voor het doel van Delta, echter in het eerste kwart lukt het niet om de voorsprong verder uit te bouwen.

Frisse benen in het 2e kwart zorgde nieuwe dynamiek aan onze zijde en we kregen meer grip op Delta. Goed druk zetten op een uitverdedigende tegenstander alsook vlekkeloos uitverdedigingen, zorgde er halverwege het kwart voor dat Crijn de gelegenheid nam om een bekeken breedte-tikje, van links naar rechts, te geven, waarna Luuk vrij kon inschieten. Deze kans liet hij zich niet ontnemen, 1-2. En niet veel later werd dit 'truckje' herhaald, maar nu van links naar rechts. Odin zette Crijn in de positie om te schieten, waar hij gretig van gebruik maakte en de bal via de binnenkant van de paal achter de doelman plaatste, 1-3.

Rust...

De 2e helft, de keeper gewisseld en ook frisse benen. De nieuwe samenstelling was even wat wennen en Delta leek meer grip te krijgen op onze opbouw. Wat ervoor zorgde dat we moeizamer konden uitverdedigen. Helaas kwam de bal in de 23e minuut ongelukkigerwijs voor de voeten van een van de Houtenaren en deze krulde de bal vakkundig over, onze kleinst beschikbare, doelman, 2-3. Dit viel Feddo niet lekker. Zo ongeveer vanaf de aftrap schoot hij de bal van een enorme afstand op doel, 2-4. Wat een schot! Helaas voor ons konden we niet lang van de voorsprong genieten. Het druk zetten, door Delta, op onze opbouw loonde en zo kwamen ze weer dichterbij, 3-4.

Eindelijk, het 4e kwart, doorgaans een van onze betere periodes uit de wedstrijd. Dus flink vertrouwen in het verder uitbouwen van onze voorsprong. Maar helaas ging het vrijwel direct na de hervatting mis, 4-4. Nog even blijven trainen op de opbouw, jongens ;). Gelukkig nog bijna 10 minuten om de winst alsnog mee naar huis te nemen. Eerlijkheid gebied wel te zeggen dat 4-4 wel de verhoudingen in het veld weergaf. Beide ploegen echt mooie kansen en schoten op doel. Het was weer genieten langs de kant. En de spanning was te snijden, zo werd dat ook ervaren bij onze trouwe aanhang. De hup's, oehh's, aah's, ondersteunende kom op's en doorgaan's, waren steeds met hogere frequentie waar te nemen.
En gelukkig, Crijn bracht de gemoederen tot rust door alert een zeldzaam weggegeven rebound van de Houtse keeper in het net te tikken. Pfff, wat een potje en een echte teamprestatie waar Tim zijn steentje weer eens aan bij droeg.