Onder 8, JO8-1, 1e klasse 11

28 oktober 2017 8:45

ES

Opstelling

Twee nederlagen op rij maakten dat de jongens van JO-8 1 za tot op het bot gemotiveerd op ons mooie sportpark verschenen voor de vroege wedstrijd tegen de jongens van Woudenberg JO-8 1.
Verliezen was vandaag geen optie. De leerervaringen van de afgelopen twee weken stonden nog vers op het netvlies. Fysiek afgetroefd worden? Dacht het niet! Onze ‘dobbelsteentactiek’ naïef laten kraken? Niet nog een keer.

Nog nooit werd er zo goed naar Frank geluisterd tijdens de voorbespreking. Nog nooit werd de warming-up zo gedisciplineerd uitgevoerd. En toen het fluitsignaal eindelijk daar was, begonnen de jongens uiterst geconcentreerd en gefocust aan hun wedstrijd. Het eerste kwart was er een licht veldoverwicht, ging weinig fout, maar bleef een score uit. Bovendien werd duidelijk dat die dekselse nummer 9 van Woudenberg in de gaten moest worden gehouden, want die loerde op een kans.

Het twee kwart bracht loon na werken. Een afvallende bal werd prachtig door Odin binnen geknald (1-0) en bij een scrimmage was Tim (speelde een dijk van wedstrijd!!) het meest alert (2-0)!

De sfeer in de rust was daarmee euforisch en ontspannen. En juist dat leek ons in het derde kwart niet te helpen. Een onterecht makkelijk gegeven vrije tap, sorry Marten :), werd hard ingeschoten (2-1). En alsof we gewed hadden op onze eigen wedstrijd, werd in het laatste kwart, na ietwat knullig uitverdedigen, de 2-2 cadeau gedaan aan Woudenberg. Zou het dan weer misgaan?

Gelukkig kreeg het verhaal  een onverwachte plotwending. Waar onze jongetjes toch vaak bekend staan als uiterst vaardige, doch zeer lieve ventjes, werd het tegendeel de laatste minuten bewezen. Ze stroopten de mouwen op en transformeerden zich tot echte mannen.
De beuk werd er ingegooid op een manier waar de Hans Kraaij jr. en Henk Fraser van weleer respect voor zouden hebben. We knokten ons bijna letterlijk terug de wedstrijd in.
En net toen we dachten dat het niet meer zou gebeuren, was het Stan die na een kopbal op de lat van Feddo na een corner van Klaas (lees dat nog maar eens terug) het weekend met een intikker goedmaakte: 3-2! En terecht!