JO8-1 za | Nieuwegein uit, altijd lastig ;)

14 oktober 2017 10:00

Opstelling Sporting 70 JO8-1

Een mooie herfstdag, nog wat fris bij het verzamelen, maar het zonnetje kwam al snel door om er een heerlijke ochtend van te maken. Na het groeten van alle teamgenoten, vol goede moed de auto in richting Nieuwegein.

Parkeren, kleedkamer zoeken, dus tijd voor de teambespreking. Wat hebben we deze week getraind jongens? Ok, de wei in!

We begonnen met de druk hoog op onze tegenstande te leggen, deze wist goed van zich 'af te bijten' en had er ook erg veel zin in. Het eerste kwart was het spel goed in evenwicht, waarbij we een aantal mooie kansen wisten te creëren, maar helaas niet te verzilveren. Zeker dient gezegd dat de keeper van Geinoord hier een behoorlijk groot aandeel in had. Hij leek wel magneten in zijn handschoenen te hebben zitten. Alle ballen kwamen naar hem toe én allemaal klem vast. Tegen het einde van het eerste kwart kreeg Geinoord meer grip op het spel én op onze jongens. De gedrevenheid waarmee Geinoord in de wedstrijd zat, zorgde voor een enkele kans. Helaas resulteerde de dit vlak voor de time-out in een ietwat onfortuinlijke tegengoal. Geen man overboord.
Het 2e kwart kwam Geinoord fel uit de startblokken, wat indruk maakte op onze jongens; dit resulteerde in een 2e tegendoelpunt, jammer. Herpakken dan maar ... maar dit ging niet zo heel erg makkelijk. Een aantal break-outs, een paar corners, en een enkele doelpoging. Helaas lukt het nog niet de grip op de wedstrijd terug te pakken. Rust 2-0 achter, nog 20 minuten te gaan.

BIj de start van de 2e helft gingen we fris het veld in om te kijken of deze achterstand nog omgebogen kon worden. Af en toe leek het erop dat we weer wat grip konden krijgen, maar dat liet Geinoord niet gebeuren. Feller op de afvallende bal, betekende dat zij meer kansen konden creëren. Helaas resulteerde dit voor ons in twee tegendoelpunten tegen het einde van het 3e kwart. Dat was wel een tegenvaller.
Nog 10 minuten, zou het toch nog gaan lukken? Het zou niet de eerste keer dat we van een achterstand terug weten te komen en de wedstrijd alsnog naar ons toe zouden trekken.
De training even in herinnering roepen en de ballen naar voren, hup Sporting!
Yes! Goed uit de startblokken en de achterstand verkleind. Onze jongens leken er weer in te gaan geloven. De koppies omhoog en de ogen op de bal gericht, nu doordrukken. Deze euforie was maar van korte duur en halverwege het 4e kwart maakt Geinoord de 5-1, dat was wel de genade klap. 5 doelpunten in 5 minuten !? Heel goed dat we nog wel een doelpunt wisten te maken om zo met opgeheven hoofd van het veld te lopen.

Helaas een verloren wedstrijd. Erg, nee. Leerzaam, ja. Maar vooral nog wat napret in het kleedlokaal.
Het was een mooie zaterdagochtend en tijd voor een welverdiende herftvakantie.