Pijnlijke nederlaag voor JO15-1 in Zeist

4 - 1

Sporting 70 JO15-1

Onder 15, JO15-1, 1e klasse 06

25 november 2017 10:15

Zonder de aan zijn enkelbanden geblesseerde Ole, de op Vlieland verblijvende Detmer en met Jan en Femi op de bank begon Sporting met een gewaagde opstelling aan de wedstrijd tegen Jonathan. Met drie verdedigers, Niek centraal achterin en Thomas rechtsachter, vier middenvelders, waaronder Jenz vanaf het begin, en in de aanval was Aimane na zijn ziekte weer van de partij.  De eerste tien minuten gingen nog goed. Een paar keer ging de bal aardig snel rond. Luc  haalde de achterlijn en was sterker dan zijn directe tegenstander. Joa knalde van een meter of 17 de bal hard tegen de lat. Dat was pech. Na tien minuten veranderde de wedstrijd in een slag om en op het middenveld. Jonathan speelde met veel jongens achter de bal. Sporting mocht het initiatief nemen maar het lukte vandaag niet om in vergelijking met de eerdere wedstrijden deze competitie om kansen af te dwingen. De bal werd niet rond gespeeld maar werd “gebracht” naar de medespeler. Ook als die medespeler de bal vervolgens niet kwijt kon. Jonathan veroverde zo op gemakkelijke wijze veel ballen op het middenveld. Een snelle counter over links werd door een Jonathan-aanvaller goed binnen geschoten. Kort daarna werd een vrije trap van Jonathan door Thomas ongelukkig verwerkt en stond de 2-0 op het scorebord. Na de rust lukte het Sporting niet om de bakens te verzetten. De eerste kans was weer voor Jonathan. Daarna speelde Flip Aimane aan en die schoot net naast. Pieter was de enige speler vandaag die zijn goede vorm van de laatste weken wist te bereiken. Hij onderbrak een paar goede aanvalsacties van Jonathan-aanvallers en wist de bal uit de doelmond weg te werken toen Ido al gepasseerd was. Ido had een ongelukkig moment toen de bal hard over hem heen “stuiterde” en zo het doel in vloog: 3-0. Invallers Jan en Femi slaagden er niet in om het niveau van Sporting te verhogen. Een vrij trap van Flip werd door Yves gelukkig nog binnengeschoten. De eer was daarmee in ieder geval gered. De organisatie binnen het team was een beetje verdwenen zodat Jonathan met meerdere spelers ver onze verdedigding kon binnendringen. Een hoekschop van Jonathan werd helemaal niet goed verwerkt en zo verscheen de eindstand van 4-1 op het scorebord. Ook van deze nederlaag valt vast iets te leren. De supporters hopen wel dat het zaterdag thuis tegen de koploper Saestum beter zal gaan. Succes !