JO15-1 wint na goed spel met kleine cijfers

FC Driebergen JO15-1

Onder 15, JO15-1, 1e klasse 06

18 november 2017 10:00

KNVB F. van Stroe

Om 10.00 werd er afgetrapt onder leiding van een echte KNVB scheidsrechter. Een zieke Aimane en geblesseerde Ole werden vandaag vervangen door Femi en Job. Sporting toog meteen ten aanval. Yves lobde vernuftig de bal over twee verdedigers naar de doorgelopen Jan die ondanks twee kopballen er niet in slaagde de lange keeper te verschalken. In een hoog tempo golfden de aanvallen op het doel van Driebergen. Thomas flitste 3,4 tegenstanders voorbij en legde de bal mooi klaar voor Yves die over schoot. Waar Thomas op volle snelheid naar voren stormt, dribbelt Jenz veel rustiger naar voren, het lijkt bijna wandelen  vergeleken met Thomas. Toch zorgen ze allebei voor goede voortzettingen. Er werden veel kansen gecreëerd door het team. Kopbalkansen voor Jan, Thomas en Detmer, schotkansen voor Flip, Niels, Yves. Luc en Joa: maar niemand lukte het de keeper te passeren. De meeste ruimte lag er op de vleugels voor de opkomende halfspelers Joa en Jan. Vanaf de zijkanten werden ook de gevaarlijkste kansen voorbereid. Luc liet zien dat hij een mooie voorzet heeft. Het was volop genieten voor de toeschouwers, alleen de doelpunten ontbraken. Zo werd met een 0-0 stand de rust bereikt.

Na de rust ging Sporting door waar ze mee geëindigd waren: aanvallen.  Femi verving Niels aan het begin van de tweede helft. Door het drukke centrum was het bijna niet mogelijk voor Yves en Detmer om een gaatje te vinden. Jan legde na 12 minuten met een lepe kromme trap de bal achter de verdediging van Driebergen neer. Veel spelers keken toe, Luc had het al gezien, hij was al onderweg, op snelheid natuurlijk, een back van Driebergen raakte de bal nog maar half en toen schoof Luc beheerst de 1-0 binnen. Met het inbrengen van Job Talsma kwam er nog meer creativiteit in de aanval. Hij liep een paar keer een paar tegenstanders voorbij en had eigenlijk volgens de meeste toeschouwers een strafschop verdiend maar kreeg die niet…Driebergen bleef met veel moeite overeind. Onze jongens waren in de afronding niet nauwkeurig genoeg (ballen over en naast) en er stond een goede keeper in de goal bij hen. Job stuurde in een snelle 1-2 Joa de zestienmeter in. Joa blokte de bal zodanig dat die voor de voeten van Yves kwam en die schoot nu wel raak 2-0. Daarna werden er nog een paar kansen gemist. Speciale vermelding voor onze keeper Ido die voor het eerst deze competitie zijn doel schoon hield: a clean sheet. Leuke wedstrijd jongens.