1 - 5

Sporting 70 JO15-1

Onder 15, JO15-1, 1e klasse 06

4 november 2017 9:45

Om 9:45 werd op het grasveld van DOVO afgetrapt. Vanaf de eerste seconde voelden Freek en ik al aan dat we vandaag geen seconde in de problemen gingen komen. De jongens oogden rustig en straalden vertrouwen uit. Toch leidde dit in de eerste helft niet tot veel kansen. Nadat onze ploeg zich fantastisch onder de druk had uitgespeeld, werd te snel de diepe bal gehanteerd. Veel van deze diepe ballen gingen over de achterlijn of waren een prooi voor de keeper van de tegenstander. Toch waren er wat kansen voor Luc en Detmer in de eerste helft. Deze werden echter niet verzilverd. De eerste echt goeie aanval, leidde ook gelijk tot een schitterende goal. In plaats van snel de diepe bal te hanteren, werd er nu door Detmer een tussenstation gekozen om de aanvallers in stelling te brengen. De bal werd echter ternauwernood weggewerkt door de achterhoede van DOVO. Door fantastische aansluiting van het middenveld en de achterhoede, kon Flip de tweede bal opvangen. Deze schoot hij vervolgens hoog in het doel, buiten het bereik van de keeper: 0-1.
Vanaf dat moment ging het in stelling brengen van de aanval al iets beter. Ole had een fantastische voorzet, waar Luc net niet bij kon.
De eerste helft werd, tegen de verhouding in, afgesloten met een doelpunt van DOVO. Het eerste schot op doel van de ploeg uit Veenendaal was er een om in te lijsten: een streep van 35 meter die er onderkant lat in ging. Daar kan je alleen maar voor klappen. Ruststand: 1-1

In de rust hebben wij besproken gewoon door te gaan op de ingeslagen weg. Enige verbeterpunt: niet te snel de diepe bal hanteren. We moesten meer gaan domineren op de helft van de tegenstander. Dit advies werd ter harte genomen. DOVO is er de tweede helft nauwelijks nog uitgekomen, en Koen (die inviel voor Ido) heeft geen redding meer hoeven verrichten. De ploeg oogde stabieler, hield de bal beter in de ploeg, en dit resulteerde dan ook in meer kansen. Nadat de ploeg drie grote kansen niet wist te verzilveren, zorgde Detmer voor de 1-2. Via een kopbal, van hemzelf, op de paal, belandde de bal voor zijn voeten. Hij twijfelde niet, en schoot de bal hard binnen. Vlak daarna een vergelijkbare situatie, en opnieuw was Detmer er als de kippen bij: 1-3. De supporters stonden te genieten van de tweede helft. Aanval op aanval, schitterend combinatie spel en veel kansen. De ingevallen Aimane verscheen oog in oog met de keeper, en liet zijn killersinstinct weer eens zien: 1-4. Even later zal Aimane ook nog de 1-5 voor zijn rekening nemen. Een schitterend lobje van Luc, werd door Aimane afgemaakt. Hij stifte de bal subtiel over de keeper heen die uitkwam.