1 - 2

Sporting 70 JO15-1

Onder 15, JO15-1, 1e klasse 06

14 oktober 2017 12:15

Op de zonnige eerste zaterdag van de Herfstvakantie toog de JO15-1 naar het pittoreske Wijk bij Duurstede om te proberen de goede competitiestart een passend vervolg te geven. Er werd met enige zorg vooruitgekeken naar deze pot, immers in de voorbereiding werd van CDW verloren. Gelukkig waren we bijna compleet (alleen Pieter ontbrak), dus de vaste patronen zouden goed uitgevoerd moeten kunnen worden.

In de eerste minuten wordt duidelijk dat onze tegenstander fysieke kracht combineert met verzorgd voetbal, het zou dus wel spannend kunnen worden. Zoals vaker laat Sporting de tegenstander eerst even komen (is dat bewust?) om dan zelf het heft in handen te nemen. Zo ook deze keer. Yves krijgt de bal op een presenteerblaadje van de keeper van CDW maar is zo beduusd dat hij vergeet te scoren. Aimane breekt door en wordt neergehaald door de keeper die er met geel vanaf komt. De vrije trap van Flip levert helaas niets op. Detmer komt 2 keer in scoringspositie maar komt net niet toe aan zijn traditionele verwoestende uithaal. Dan valt de terechte 1-0: Aimane wordt de diepte ingestuurd. Is met zijn snelheid eerder bij de bal dan de verdediger. Speelt vervolgens een tweede verdediger uit, ziet wel dat Luc inmiddels ook in scoringspositie komt maar besluit zelf te schieten. De bal verdwijnt perfect buiten bereik van de keeper in de lange hoek. Schitterende goal!

Verdedigend wordt er ondertussen weinig weggegeven. Toch valt vlak voor rust de 1-1. Goed doorzetten van een aanvaller van CDW gecombineerd met niet daadkrachtig genoeg ingrijpen bij ons achterin leidt tot de gelijkmaker. Laten we geen gewoonte maken van het incasseren van onnodige tegengoals vlak voor rust!

Na rust maken we snel de 2-1. Luc – vandaag niet helemaal fit, maar daar is nu even niks van te merken - ontfutselt de bal op het middenveld, haalt de achterlijn, kijkt wie er in scoringspositie is en geeft perfect voor op Yves die keurig afrondt. En zo heeft de JO15-1 patent op mooie doelpunten. De snelle omschakeling en de positiewisselingen voorin zijn menig verdediging te machtig. Er volgen nog wat mooie aanvallen en ook de inmiddels befaamde 1-2 corner tussen Flip en Yves leidt tot gevaar, maar langzaam maar zeker vloeien de krachten weg bij Sporting en krijgt CDW de overhand. Er belanden hier en daar wat ballen op de lat boven Ido en er gaat er ook eentje in. Maar de ook nu weer uitstekend vlaggende Sporting-grensrechter ziet dat het buitenspel is. Knokkend en met hangen en wurgen naar de eindstreep maar de zege is binnen. Bij aanvang van de competitie had de coach de doelstelling om na 4 wedstrijden 10 punten te hebben. Het zegt genoeg over de samenwerking tussen spelers en coach dat deze doelstelling precies gehaald is. Complimenten aan spelers en staf!