JO15-1 sleept overwinning uit het vuur in spannende wedstrijd

Woudenberg JO15-1

Onder 15, JO15-1, 1e klasse 06

7 oktober 2017 10:00

Jaco van Dongen

Op een grijze en zeer bewolkte zaterdagochtend werd er om 10.00 afgetrapt. Ook vandaag een sterke reservebank met Ole, Joachim en Jan. Sporting begon goed aan de wedstrijd. Er werd druk op Woudenberg gezet en zorgvuldig gecombineerd. Yves passte bekeken op Luc en zijn scherpe voorzet werd maar net gemist door Aimane. Na zeven minuten was het wel raak: mooi verzorgd combinatievoetbal op het middenveld leidde tot een strakke voorzet van Flip op Aimane en die gleed de bal met de buitenkant beheerst in de verre hoek. De eerste 20 minuten waren levendig, hoog tempo en het overwicht voor Sporting. Een mooie uitgespeelde aanval werd besloten door een voorzet van Aimane op het hoofd van Luc die vol de deklat raakte met zijn harde kopbal. Woudenberg was een keer gevaarlijk met een snelle counter. Ze hadden een snelle, behendige linksbuiten waar Niek zijn “handen vol aan had”.  Een hoekschop van Flip werd bij de tweede paal door Thomas bijna verzilverd. Woudenberg schoot rakelings voorlangs. Detmer legde de bal panklaar voor Yves maar zijn prachtige schot werd uit het doel geranseld door de goede keeper van Woudenberg. Na bijna een half uur kwam de bal over een paar schijven bij Luc die Aimane in stelling bracht en toen was het 2-0. Verdiend. Uitspelen tot de rust dachten de supporters. Jammer genoeg leidden twee slordigheden van de verdediging en de keeper tot twee kadootjes voor Woudenberg. Zo gingen de twee ploegen met 2-2 de rust in. Verrassend en een domper voor onze jongens. Na rust was het initiatief weer voor Sporting. Yves had vandaag veel pech, talrijke mooie acties, passeerbewegingen maar de laatste bal verzandde vaak gewoon in schoonheid of in een geblokkeerd schot of een schot op de paal.. Soms werd er ook te lang door gecombineerd en vergaten de jongens wel eens zelf de doelpoging te wagen. Jan speelde in zijn eerste actie als invaller Luc knap aan maar die werd naar de buitenkant gedreven. Bij een counter van Woudenberg “plukte” Ido de bal van de voeten van de aanvaller van Woudenberg. Echt een specialiteit van onze keeper. Daarna volgde een trits van schotkansen voor onze middenvelders en aanvallers: Aimane, Detmer, Yves, Luc en Jan kregen de bal niet tussen de palen en voorbij de keeper. Een poeier van Luc werd door Aimane in de rebound wel binnengeschoten maar de assistent scheidsrechter stak zijn vlag omhoog. Ondertussen had Ole als invaller een paar knappe verdedigende acties tegen de rechtsbuiten van Woudenberg. Een minuut voor tijd volgde de ontknoping. Aimane zette druk, Yves onderschepte de bal en legde klaar voor Luc: BOEM 3-2. De jongens van de JO 13-1 gingen als luidruchtige supporters nu helemaal uit hun nog jonge dakjes.

De speciale verslaggever in Voordorp genoot vandaag.