JO15-1 scoort zeven keer en mist veel kansen

2 - 7

Sporting 70 JO15-1

Onder 15, JO15-1, 1e klasse 06

30 september 2017 10:30

De eerste uitwedstrijd bracht ons naar de Grebbeberg in Rhenen: Candia 66 uit op een speelveld met echt natuurlijk gras. Detmer, Niek en Ole begonnen als reserves op de bank. Het is niet makkelijk kiezen voor de coaches omdat de JO 15-1 dertien goede voetballers en een goede keeper kent. De jongens knalden vanaf het eerste fluitsignaal vol uit de startblokken. In een hoog tempo werd de tegenstander het eerste kwartier helemaal zoek gespeeld. In de tweede minuut veroverde Jan de bal, speelde Niels aan die zich knap vrij dribbelde en Aimane aanspeelde, die combineerde kort en snel met Yves die Aimane een lepe assist gaf: 0-1.  Yves en Aimane waren niet te houden voor de verdedigers van Candia. Een geblokt schot van Aimane werd in de rebound door Yves in de touwen gejaagd: 0 -2. Op alle plaatsen op het veld werden de jongens van Candia afgetroefd door onze jongens. Kansen kwamen er volop: harde en gerichte  schoten van Jan, Luc en Yves werden door de keeper van Candia echter goed verwerkt. Daarnaast was de afronding van nog meer kansen ook een paar keer slordig en niet goed genoeg. Tussen de bedrijven door was Ido goed op zijn post: twee goede afstandsschoten hield hij er uit met twee knappe reddingen. Het was een klein wonder dat het zo lang 0 – 2 bleef. Een minuut voor rust stuurde aanvoerder Yves Luc mooi de diepte in en nu werd de kans wel benut: 0 – 3. Rust

Sporting kwam na de rust een stuk minder sterk uit de kleedkamer. Candia gooide er twee schepjes bovenop en en Sporting werd teruggedrongen. Een aanval over rechts werd door hen met een schot in de korte hoek afgerond: 1 – 3.  Niet goed uitverdedigen leidde tot een strafschop tegen: 2 -3. En toen was de tweede helft nog geen tien minuten oud...  Aansluitend ging een ver schot van Candia rakelings naast.  Na een kwartier werden de aanvallen van Candia wat minder. Gelukkig hebben we dan nog het geheime wapen van Flip. Een vrije trap op ongeveer 30 meter van de goal liet hij in de verre rechterhoek ploffen: 2-4.  Er “knakte” iets bij Candia. Ole sprintte in een snelle tegenaanval naar voren passte zorgvuldig naar Yves, die zette zijn tegenstander knap opzij en passeerde nu wel de keeper: 2 – 5. Bij de jongens van Candia was de accu bijna leeg. De accu van Luc gaat nooit leeg, hij denderde naar voren, schoot hard maar de keeper pareerde de bal. De rebound was voor Aimane: 2 – 6. Een minuut voor tijd stak Jenz het veld over zag heel goed dat Pieter over links zich had vrijgelopen, Pieter legde de bal op de achterlijn nauwkeurig terug op Luc en die plaatse mooi diagonaal de bal in de linkerhoek: 2 -7 werd zo de eindstand. Een wedstrijd met meerdere gezichten. Een prima eerste helft met mooi combinatievoetbal, een heel slap eerste kwartier na rust (het werd nog even spannend) en een goede conditie in het laatste kwartier. Volgende week Woudenberg thuis.

Jullie speciale verslaggever in Rhenen, geen panda gezien.