Sporting JO15-1 houdt 1 punt over na enerverende wedstrijd

Onder 15, JO15-1, 1e klasse 06

23 september 2017 10:00

Scheidsrechter

Koen Berkers

Na een goede oefencampagne zonder (!) nederlagen in augustus met een klinkende 0-5 zege bij Spakenburg als hoogtepunt werkte de JO15-1 op de eerste drie zaterdagen van september een vlekkeloze bekercompetitie af: drie afgetekende overwinningen tegen Zuidvogels, Huizen en Buitenboys.

Vandaag start van de competitie. Om 10.05 floot Koen Berkers voor het begin van de wedstrijd. Een snelle uitval van onze jongens over de rechterkant eindigde in een vrije trap niet ver van de hoekvlag. Met Flip en Yves heeft het team twee specialisten hiervoor. Flip ontfermde zich over deze vrije trap en krulde de bal in de achterste kruising. De keeper van VRC kreeg nog wel een hand tegen de bal maar die bal vloog wel mooi binnen: 1-0  binnen twee minuten! Het antwoord van VRC liet niet lang op zich wachten: een harde hoekschop van hen leidde tot een hachelijke situatie voor onze goal maar het liep goed af. VRC zette met minstens vier jongens al vroeg druk op onze verdediging en keeper. We kwamen er een paar redelijk  (onder) uit wat op zich best knap was. Een knap ingestudeerde vrije trap van VRC werd door hun spits goed afgerond: 1-1. VRC ving onze centrale middenvelders goed op en was gevaarlijk in de omschakeling. Over de vleugels lag meer ruimte voor ons. Jan haalde twee keer de achterlijn en ook Detmer kwam een paar keer goed door. Spijtig genoeg werden hun voorzetten niet verzilverd. Even voor rust viel de bal onverwacht voor de voeten van Jan in het zestienmetergebied: zijn schot kwam echter niet uit de verf. Achterin zagen onze supporters dat Thomas weer helemaal hersteld is van zijn blessure. Rust.

Pieter kwam er in voor Niek en de jarige Ole ging op rechts achterin spelen. Jan en Detmer wisselden ook van positie. Na een diepe bal maakte Luc in zijn eentje het de centrale verdedigingsduo van VRC zo lastig dat de weggesprongen bal door Aimane op de pantoffel kon worden genomen: 2-1. Prachtig schot. Sporting was goed uit de kleedkamer gekomen, ze was de bovenliggende partij. De duels werden ook wat feller. Pieter staat al weken sterk te voetballen en had een paar sterke verdedigende en opbouwende acties. Thomas stuurde Aimane mooi de diepte in en zijn voorzet werd door Detmer net niet in een doelpunt omgezet. Uit een tegenaanval schoot een VRC-aanvaller de bal hard onder de lat bij Ido: 2-2. Dat was even slikken. Toch werd de aanval weer snel hervonden. Een actie van Luc eindigde met een bal op of net achter de doellijn. Het was voor de meeste toeschouwers niet goed te zien. Een harde schuiver van Yves ging rakelings naast. Een mooie geplaatste vrije trap van Flip belandde in het zijnet. Het was Jens die met een mooie bal door de lucht Aimane de diepte instuurde. Hij vocht zich knap langs twee verdedigers en schoof de 3-2 binnen. Toen werd het aftellen, hoe lang nog ? Het was doodzonde dat krap een minuut voor tijd VRC van de rechtervleugel kon voorzetten waar een aanvaller van hen door onze verdedigers volledig over het hoofd was gezien. Dat betekende de 3-3.

Kort daarna floot de prima fluitende scheidsrechter af.

Voor alle toeschouwers was het een enerverende wedstrijd geworden, prima gespeeld jongens.