Sporting 70 JO8-1

Onder 8, JO8-1, Groep 2 02

16 september 2017 9:40

Opstelling Sporting 70 JO8-1

Alweer de laatste wedstrijd deze voorronde van de Beker, lekker 'op de fiets' naar De Bilt.
Ok, tocht met de auto...

In de kleedkamer aangekomen voor de voorbespreking, of toch niet?
Coach: "jongens, jongens ... jongens, kom er even bij"
Speler: "daar komen we samen toch wel uit, coach"

Gelukkig kwam het richting de wedstrijd toch nog goed en stonden we na 5 minuten op voorsprong. Dit was een verlossing, zeker omdat we lang moesten wachten op de eerste kansen. Het spel ging op en neer en we gaven De Bilt de ruimte om te voetballen. Pas tegen het einde van het 2e kwart kregen we meer grip op de tegenstander en zette we ze op hun eigen helft goed onderdruk, wat ook direct tot doelpunten leidde. Hiermee was de wedstrijd ook eigenlijk wel gespeeld.
In de 2e helft leek het wel of de wedstrijd rustig uitgespeeld werd. Met 4-0 op het bord moet dat lukken toch, zeker nadat vrijwel direct uit de aftrap 5-0 op het scorebord verscheen. De Bilt deed tegen het einde van kwart 3 weer wat terug wat terug. De wedstrijd had een nieuwe impuls nodig en goals, we hadden De Bilt op eingen helft goed onderdruk, maar op een of andere manier werd dit niet omgezet in doelpunten. Echter uit een corner, werd de bal verrassend teruggespeeld naar onze keeper, die op kousenvoeten naar de helft van De Bilt geslopen was en de bal verrassend hard schot op de paal schoot. Actie, dit was nodig!
Echter een 2e tegendoelpunt van De Bilt was nodig voor het slotoffensief, waarin in de laatste 3 minuten nog 3 doelpunten gemaakt werden.

Het was weer een doelpuntrijke ochtend en klaar voor de competitie.